Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞLI LİSE ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ

SAMANDAĞLI LİSE ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ


Şair-ozan Nebih Nafile sazı ve sözü ile Samandağ ilçesi Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerle şiiri, türküyü paylaşan yazar Nafile, okumanın insan üzerinde bıraktığı etkiye dikkat çekerek iyi bir meslek sahibi, iyi bir okul kazanmaktan ziyade önce “iyi insan” olmak gerektiğini vurguladı.
Öğrencilere yönelik “okuma bilinci açma ve kitap okumanın yararları” üzerine 17 Nisan 2019 Çarşamba günü öğrencilerin dinlenme saatinde gerçekleştirilen etkinlikte yazar Nebih Nafile kendi yaşamından kısa kısa örnekler paylaştı.

OKUMAK; MUTLULUKTUR…
Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilcisi konuk yazar Nebih Nafile: “Sevgili gençler, her biriniz ayrı bir güzellik, ayrı bir değersiniz. Her etkinliğimde mutlaka söylerim, bazen bir söz insan hayatının değişmesine yeterlidir. Bugün, burada şiir ve türkülerin sıcağında sevgi tohumu ekiyoruz. Hep birlikte vereceğimiz cabayla bu tohum filizlenecek ve sizlerin gücüyle, emeği ile çoğalacaktır. Okul rehber öğretmeni değerli Zeyni Özbek ve okul müdürümüz sayın Sıtkı Aksoy’un daveti üzerine sizlerle buluşmaktan keyif aldım. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, örnekleri çoğaltmak mümkün, günde 20-25 sayfa kitap okumakla yılda ortalama 30-40 kitap okumuş olacaksınız ki, sizde inanamayacağınız kadar bir değişiklik sağlayacaktır. Doğru düşünmeyi, düzgün konuşmayı, özgüveninizi arttıracak çok değişik gelişmeleri kendinizde fark edeceksiniz. İyi yazmanın, iyi konuşmanın, kendini iyi ifade etmenin en iyi yollarından biri okumaktır, düşündüğünü yazmaktır. Lütfen günlük yazmayı ihmal etmeyin.” Dedi.

ÖZBEK’TEN TEŞEKKÜR
Samandağ ilçesi Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi öğrencilerin katılım sağladığı şiir ve türkü etkinliğinde söz alan Okul Rehber Öğretmeni Zeyni Özbek; “Kendisini sosyal medyadan severek takip ettiğim hemşerimiz yazar Nebih Nafile okulumuza gelir mi diye düşünmüştüm. Abimin aracılığı ile ulaştım ve bizleri kırmayarak okulumuzda şiir ve türkülerle dolu bir söyleşinin içinde ben de kendimi buldum ve mutlu oldum. Katkılarından dolayı Nebih Nafile hocama, etkinliği ilgiyle izleyen siz sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Böylesi etkinlikler bizleri birbirimize daha çok yaklaştırıyor, sevgi bağımızı güçlendiriyor.” Dedi.
Çocuklara; şiiri, türküyü, öyküyü sevdiren yazar Nebih Nafile Anadolu’muzun geleneksel türkülerinden örnekler sunarak etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER