Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySamandağlı Neval Çam Haberlerinde Flaş Gelişme

Samandağlı Neval Çam Haberlerinde Flaş Gelişme

Sosyal medya platformu Twitter’da günler evvel bir haber yayıldı. Binlerce etkileşim alan bu habere göre, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki lise öğrencisi, 16 yaşındaki Neval Çam’ın, işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştirdiği ve Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçilerek, Stanford Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edildiği bilgisi yer alıyordu.

Sosyal medyada, özellikle Hataylılar tarafından bir hayli etkileşim alan bu haberin asılsız ve yanlış olduğu tespit edildi. Araştırmalar sonucunda, Neval Çam adında birinin böyle bir yazılım geliştirdiği, fakat 22 yaşında olduğu ve İstanbul’un Kartal ilçesinde doğup büyüdüğü öğrenildi.

Ayrıca Neval Çam’ın, eğitim hayatına yeni başlamadığı ve belli bir süredir, akademik kariyer ve başarı sıralamasında dünyada ilk 3 okuldan biri olan Stanford Üniversitesi’nde %100 burslu olarak, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okuduğu bilgisine ulaşıldı. Neval Çam’ın bu başarısını sosyal medyada ‘16 yaşında bir Samandağlı’ olarak servis eden kişilerin kim olduğu ise bilinmiyor.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER