Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağlı Yazar Meryem Fehime Oruç'tan “Samandağ’ın Fısıldadığı Sırlar”

Samandağlı Yazar Meryem Fehime Oruç’tan “Samandağ’ın Fısıldadığı Sırlar”

Hatay‘ın Samandağ ilçesindeki yazar Meryem Fehime Oruç, 6. kitabını “Samandağ’ın Fısıldadığı Sırlar” ismiyle piyasaya sürdü.

Samandağlı Yazar Meryem Fehime Oruç’tan “Samandağ’ın Fısıldadığı Sırlar”

Samandağlı Yazar Meryem Fehime Oruç Kimdir?

Yazar Meryem Fehime Oruç: “Samandağ İlçesi’nde oniki kardeşin sekizincisi olarak doğmuşum. İlk, orta, liseyi Samandağ’da okudum. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi’nden mezunum. İstanbul’ da öğretmen olarak çalışıyorum. Amargi ve İnsancıl’ın amatör tiyatro guruplarında oynadım. 2003-2014’te düzenli olmasa da İnsancıl Atölyesi’ne katıldım. Feminist Politika, mavi ADA, Cinayşe, Tren, Mavi Defter, Lacivert, insancıl dergilerinde şiirlerim ve öykülerim yayınlandı. Yaşama dokunan her şeyin edebiyata konu olabileceğini düşünürüm. Bütün uygarlıkların yaratıcıları ne krallar ne de markalardır. Adı bir potada eritilen meçhul emekçilerdir. Amacım, sınıfıma kalemimle bir damla katkı sunmak.”dedi.

Samandağlı Yazar Meryem Fehime Oruç’un Eserleri

Samandağlı Yazar Meryem Fehime Oruç’tan “Samandağ’ın Fısıldadığı Sırlar”

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi mezunu İstanbul’ da öğretmen olarak görev yapan Samandağlı yazar Meryem Fehime Oruç’un, Sevgiliye (İnsancıl Yayınları, 2007), Yarına Miras (insancıl Yayınları, 2009), Gel (İnsancıl Yayınları, 2014) adlı kitapları yayınlamıştı “Kadın Kibrit Çöpüdür dünyanın” adlı kitapları bulunuyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER