Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSamandağ Eski Belediye Başkanı Nehir sessizliğini bozdu

Samandağ Eski Belediye Başkanı Nehir sessizliğini bozdu

Samandağ’da eski başkan Nehir, “Turizm Bölgesi” planlaması ve işten çıkarılan 21 sözleşmeli personel konusunda sessizliğini bozarak bir açıklama yayınladı


Nehir , kendi döneminde yapılan planlamanın tamamen profesyonel kuruluşlar kanalıyla yaptırıldığını kaydederken, işten çıkartılan 21 sözleşmeli personelle ilgili olarak da, “Yapılan; sosyal demokrasiye de, hukuka da, toplumsal barışa da aykırıdır. Toplum vicdanı, işten çıkarılanlardan yana” açıklaması yaptı.
Samandağ eski Belediye Başkanı Mithat Nehir’in açıklaması şöyle:
“1993 yılında Turizm Bölgesi ilan edilen ilçemizin bütün imar yetkisi, Turizm Bakanlığı’na geçmiş oldu. 2009’da yönetime geldiğimizde, bu tehlikenin farkına vardık. Yani, yapılan bütün imar uygulamaları yasa dışı idi ve bir şikayet dilekçesi ile büyük mağduriyetler yaşanabilirdi. Mevcut imar durumunu yasal bir statüye kavuşturmak için ve Samandağlının mülkiyet haklarını korumak için, imar planlarını yeniden düzenleyip Bakanlığa gönderdik. Bunun için çok emek harcadık. Mesela, mevcut durumun haritalarını, uydu fotoğrafları yardımıyla çizdirdik, 56 kurumdan görüşler aldık, jeolojik etütler yaptık.
Bakanlığın en temel kriterlerinden biri, parsel bazlı imar uygulamaları kabul etmemesidir. Yeterli yeşil alan, eğitim alanları, spor tesis alanları, güvenlik alanları, ibadet alanları, sağlık tesis alanları, belediye hizmet alanları, uygun yol genişlikleri vs. olmayan planlar, Bakanlıkta kabul görmüyordu. Bütün bu noktaları gözeterek ve mümkün mertebe mağduriyetler yaratmadan, 7 yıl emek edilerek bir plan oluşturuldu ve Bakanlığın onayına sunuldu.
Yeni yönetim kişiye özel rant kokan uygulamalar yaptı
Plan, onay aşamasında iken seçimler oldu ve başkanlık görevimiz sona erdi. Yeni gelen yönetim, ilk iş olarak planı geri çağırdı ve 4 ay boyunca, inceleme gerekçesiyle; kişiye özel, rant kokan, kişi mağduriyetleri yaratan uygulamalar yaparak, Bakanlıkta, 23 Temmuz 2019’da onaylattı.
Bizim planımızda, Hz. Hızır türbesi ile Truva Restaurant arası bölge mevcut halini korumuş ve %54.3 imarı tescil edilmişti. Bu durum, 11.10.2017 tarih ve 99 numaralı Meclis kararında da kayıt altına alınmıştır. Bizim planımızda, mülkiyetinin tamamı belediyeye ait olan eski Bel-Bir binasının yeri yeşil alan iken, değiştirilen planda, orası blok inşaat olarak tescil edilmiştir.
Planla cıkar sağlayanlar Refik Eryılmaz ın yakınları
Bizim planımızda Gastronomi Köyü yoktur. Yeni yönetim, Meclis kararı alarak, bunu da plana dahil etmiştir.
Bizim planımızda, Kurtderesi Mahallesi’nde Mustafa Şaho Davası olarak bilinen ve vatandaşların uzun süren hukuk mücadelesi sonucu kazandıkları topraklar, yeni yönetim tarafından okul ve sağlık tesis alanı ilan edilmiştir. Yani vatandaş, Şaho mağduriyetinden kurtulmuş, ama üzerinde oynanan plan mağduriyetine yakalanmıştır.
Bizim planımızda, hiç bir mahallede, hiç bir kişinin parseli üzerinde parsel bazlı planlama yapılmamıştır. Bizim tarafımızdan siyasi ayrılıklara dayalı bir planlama, asla hiç bir mahallede ve hiç bir parselde olmamıştır. Bizim yaptığımız plan, tamamen profesyonel plancılardan oluşan bir ekip tarafından hazırlanmıştır.
Kişisel örneklere çok girmek istemiyorum, ancak yapılan değişikliklerde bu işten fayda gören insanlar incelendiğinde, mevcut Başkan Refik Eryılmaz’ın yandaşları ve akrabaları çıkmaktadır. Bu mağdurların vebali sizin üzerinizdedir Sayın Eryılmaz.
Ancak bu toplum vicdanının sizinle olduğunu bilin.”
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, yeni bir işten çıkartma dalgası başlatmıştır. Sosyal demokrasiye aykırıdır, hukuka aykırıdır, toplumsal barışa aykırıdır. Personele çağrım şudur… Karşınızdaki hiç bir ilkeyi tanımıyor olsa bile, siz, sosyal demokrasiden ve hukuktan ayrılmayın. Hukuk yoluyla haklarınızı geri kazanacağınızdan emin olun. Bunu gören Başkan, sizinle uzlaşma yoluna gitmek zorunda kalacaktır. İşiniz kolay değil. Ancak bu toplum vicdanının sizinle olduğunu bilin.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER