Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySamsun Engelliler Hatay'a Geldi

Samsun Engelliler Hatay’a Geldi

Samsun Engelliler Federasyonu, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Hasene Vakfı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi desteği ile Hatay ilindeki depremzede engellilerin sosyal entegrasyonu ve rehabilitasyonu amaçlı tatil programı düzenledi.
Tatil programı ilimiz Hatay genelinde 40 kişiden oluşan engelli, refakatçi ve organizasyon ekibi ile 13-17 Haziran günlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleşti.
Samsun Engelliler Federasyon Başkanı ve Hasene Vakfı Hatay İl Temsilcisi Mehmet Akbulut, deprem bölgesinde yaşayan engelli bireylerin rehabilitasyonu amaçlı moral ve motivasyon kampı yaptıklarını belirterek, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde yaşayan depremzede ve engelli bireyleri Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezinde misafir ettiklerini kaydetti.
Konuyla alakalı açıklama yapan Samsun Engelliler Federasyon Başkanı ve Hasene Vakfı Hatay İl Temsilcisi Mehmet Akbulut, Deprem bölgesindeki engelli bireyler için 05 – 26 Haziran 2023 tarihleri arasında 4 gece 5’er gün günlük sürelerde, 2’şer kişilik 17 adet bungalov evde, deprem bölgeden tespit edilen 5 ayrı gruba yönelik proje gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hedef grubun sosyal açıdan hayata adapte olmalarını sağlamak, psikolojik açıdan desteklemek için etkinler yaptıklarını ifade etti. Sözlerine katılımcılara tesis içi etkinlikler, psikososyal destek faaliyetleri, sinema, kentin tarihi ve turistik güzelliklerini göstermek amacıyla gezi faaliyetleri düzenleyerek onlara bir nebze olsun yaşamış oldukları acıları unutturmak için çalışmalar yürüttüklerini ekledi.
Bu kapsamda ilimiz Hatay’daki engelli ve depremzede bireyleri 13-17 Haziran günlerinde Samsun’da ağırladıklarını söyleyen Hatay il temsilcisi Mehmet Akbulut; Ulaşım konusunda Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden, konaklama ve etkinlikler konusunda Samsun Büyükşehir Belediyesinden destek aldıklarını belirterek tatil programına katılan bütün depremzede ve engelli bireylerin mutlu olduklarını ve katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkürlerini ve memnuniyetlerinin iletilmesini istediklerini kaydederek sözlerini tamamladı.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER