Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSanatçı İrem'in FETÖ Yazısı Gündem Oldu

Sanatçı İrem’in FETÖ Yazısı Gündem Oldu

67 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı İlhan İrem’in Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen ile ilgili 1999 yılında kaleme aldığı ‘Mektup’ isimli yazı yeniden gündem oldu. İrem yazısında “Sevgili Fetuş, seni çok özledik. Neredesin?” ifadelerini kullanıyor. İrem bu ifadelerinden ötürü Gülen’e 100 milyon TL tazminat ödedi.

Usta sanatçının ölümünün ardından, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’le ilgili yazısı tekrar gündem oldu.

İrem yazısında Gülen’e “Fetuş” diye hitap etmişti. Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılının parasıyla 1 milyar TL‘lik tazminat davasını kazanmıştı.

İrem 2016 yılında Twitter hesabından “17 yıl önce.. Fethullah Gülen’in bir milyar TL. tazminat davası açtığı yazı” notuyla o dönemde yazdığı yazıyı ve tazminat ödediği haberi tekrar paylaşmıştı.

FETÖ TEHLİKESİNİ ÇOK ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ

AKP ve FETÖ arasındaki ipler kopmadan ve AKP’li siyasetçilerin Gülen’e “Hocaefendi” dediği günlerde İrem’in “Fetuş” demesi yeniden gündeme geldi. Ünlü sanatçı 15 Temmuz darbe girişiminden 17 yıl önce Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde “Barış” başlığıyla bir köşe yazısı yazmış ve Gülen’e “Fetuş” diye hitap etmişti.

İrem “Sevgili Fetuş, seni çok özledik. Neredesin? Rakı içmezsin bilirim ama şiş kebabını, Boğaz’ı İstanbul’u hiç mi özlemedin?” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılının parasıyla 1 milyar TL’lik tazminat davasını kazanmıştı.

İrem yazısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” sözleriyle bitirmişti.

 

İşte İlhan İrem’in yeniden gündeme gelen o yazısı:

“ALDATILDIK DİYENLERİN PARALEL OLDUĞU YILLARDI”

İrem beş yıl önce Sözcü gazetesine verdiği röportajda konuyla “17 yıl önce, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e iktidar çevrelerinin “Hocaefendi” dediği günlerde siz “Fetuş” demiştiniz. Başınıza neler gelmişti?” soruya şöyle yanıt vermişti:

  • Şimdilerde ‘aldatıldık’ diyenlerin birçoğunun paralel yapı ile paralel oldukları yıllardı. O yazı üzerine Fethullah Gülen bir milyar liralık tazminat davası açtı. Mahkeme üçyüz milyona karar verdi ve davayı Fethullah Gülen kazandı. O yıllar sahnelerden uzak durduğum, konser vermediğim yıllardı. Bu nedenle çalışmalarıma bir engelleme girişiminde bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER