Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySanatçılar ,aydınlar Hatay’a geliyor.

Sanatçılar ,aydınlar Hatay’a geliyor.

 

6 Şubat‘ın yıldönümü dolayısıyla Serinyol Mahallesi’nde Sanatçı Suavi’nin öncülüğünde kurulan Dostlar Yerleşkesinde Dostlar Dayanışması Derneği tarafından kapsamlı bir anma ve anımsatma programı hazırlandı.

Program dahilinde 6 Şubat 2024 tarihinde Hatay halkının yakından tanıdığı ve sevdiği, aralarında Aylin Aslım, Grup Gündoğarken ( Gökhan Şeşen – Burhan Şeşen), Onur Akın, Hüseyin Turan, İbrahim Kasımoğulları ve Suavi’nin de bulunduğu sanatçılar yanı sıra birçok aydın ve gönüllü Hatay’a geliyor. Hazırlanan program kapsamında Meşaleli sessiz yürüyüş, Dostlar Yerleşkesi Kütüphane açılışı ve ağıtlar eşliğinde ünlü sanatçıların katılımıyla dinleti gerçekleşecek.

Dostlar Dayanışması Derneği adına sanatçı Suavi; “İlk günden bu güne kadar her alanda dayanışmamızı eksiltmeden, yıkıma uğramış halkımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Büyük yıkımın 1. yılında da sizlerin katılımıyla, yine sizlerle omuz omuza olacağız. Bu çerçevede, Siz değerli dostlarımızı: 6 Şubat anma etkinliklerimiz kapsamında yan-yana olmaya ve dayanışmanın bilinciyle hep birlikte sesimizi çoğaltmaya davet ediyoruz” açıklaması yaptı.


Anma etkinlikleri06 Şubat 2024 Salı günü saat 18:00’de Serinyol Kooperatif binası önünden Dostlar Yerleşkesine kadar devam edecek olan “MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ” ile başlayacak. Depremzede vatandaşlar ve Hatay halkı dostlarının omuz omuza yapacağı anma yürüyüşünden sonra; Eski Serinyol Belediye binası yanında yer alan Dostlar Yerleşkesi içinde oluşturulan ve içinde 2500’den fazla kitap yanı sıra Etüt merkezinin bulunduğu DOSTLAR YERLEŞKESİ KÜTÜPHANESİ” açılışı yapılacak.

Anma programı Serinyol Dostlar Yerleşkesinde saat 19:30’da, Deprem sonrası Hatay’ı yalnız bırakmayan, Hatay’ın acısını derinden hisseden ve paylaşan değerli sanatçılar Aylin Aslım, Grup Gündoğarken ( Gökhan Şeşen – Burhan Şeşen), Onur Akın, Hüseyin Turan, İbrahim Kasımoğulları ve Suavi’nin katılımıyla gerçekleşecek bir dinleti ile son bulacak. Hatay’ı bu anlamlı anma gününde yalnız bırakmayan, yaşanan acılara ortak olmaya gelecek olan sanatçılar; depremde hayatını kaybedenlerin anısına ve yakınlarının acısına saygı çerçevesinde ağıtlar eşliğinde, günün anlam ve önemine yakışan bir dinleti sunmayı planladıklarını ifade ettiler.
Programın hazırlanmasında Sevilen sanatçı Suavi’nin özel çabalar sarf ettiği ve Hatay’la bağları güçlü olan yakın müzisyen dostlarını Hatay’a davet ettiği öğrenildi. Dostlar Dayanışması Derneği, 6 Şubat’ı anma programına tüm Hatay halkını davet ettiklerini açıkladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER