Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"SANAYİCİLERİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ"

“SANAYİCİLERİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

31 Mart 2019 yılında yapılacak yerel idareler seçimlerinde partisi Saadet Partisi adına Payas Belediye Başkan adayı olan Recep Baysal, geçen dönem kıl payı kaçırdığı başkanlığı bu seçimlerde kazanacak gözle bakıyor.

Payas Belediye Başkan adayı Baysal, ilçenin en büyük sorunlarının, yol, içme suyu şebekesi ve istihdam olduğunu ileri sürerek “20 yıllık eğitimciyim. Bu hizmet süresince vatandaşların talep ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bunun yanında idarecilik görevi yapmam bana büyük bir avantaj sağlamaktadır. Halka hizmet Hak’ka hizmet anlayışıyla yola çıkarak, insanımıza 2019’da daha yaşanabilir bir Payas’ta, mavi ile yeşilin buluştuğu bir memlekette yaşatmak istiyoruz. Hizmet noktasında biz de kendimize güvendiğimiz için bu yarışta varız dedik” diye konuştu.

Biz Payaslıları, parke taşlarına mahkum etmeyeceklerini dile getiren Başkan adayı Baysal şöyle konuştu: “Biz 2014 yılında tekrar aday olduk ve kıl payı kaçırdık. Seçimin hemen akabinde tekrar halkımızın arasına girdik. En büyük problem yoldur. Bizim yönetimimizde her noktaya asfalt gidecek. Henüz ilçede asfaltlanmamış yollar var. Kısmen Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltladığı yollar var ama bunlar da yeterli değildir. Payas’ın gelişebilmesi, büyüyebilmesi için ciddi anlamda üç-dört caddeye, bulvarlara ihtiyacı var. Bu caddelerin açılması durumunda şehir içi trafiği de kendiliğinden çözülmüş olacak. Payas’ın merkezinde bir battı-çıktı olacak.”

BÜYÜKŞEHİRLE ÇEKİŞMEYE GİRMEYECEĞİZ

Recep Baysal, 40 yıllık eskimiş, sürekli sorun olan içme suyu şebekesi problemini de çözeceklerini kaydettiği konuşmasında “Büyükşehir Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın işbirliğine girip, başta su şebekesi olmak üzere birçok problemi çözeceğiz. Biz kendi nefsimiz için mücadele etmeyeceğiz. Su, Payas’ta çok ucuz olmasına rağmen diğer şehirlerle aynı parayı ödediğimize göre altyapının ve içme suyu probleminin çözülmesi talebini iletmek de en tabii hakkımızdır. Bunun yanında sahil ve piknik alanlarına el atacağız. Yabancı misafirimizi sahil bandına götürmekten utanıyoruz. Bu utancı ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Onlarca projelerinin bulunduğunun da altını çizen Payas Belediye Başkan adayı Baysal, çocuk parklarından, Payasspor’a stat yapımına, bir devlet hastanesi kazandırmaya kadar birçok projelerimiz var. Projelerimizde belki devletin çözmesi gereken noktalar olabilir. Biz, devlet kurumlarıyla el ele vererek bu hizmeti getireceğiz. Biz beş yılsonunda Payas’ta kronikleşmiş sorunların çözüleceğini vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Baysal, sanayi, özellikle demir-çelik sektöründe ilçenin önemli bir noktada olduğuna da vurgu yaparak şunları aktardı: “Tabi ki sanayici rahatlatacak devlettir. Asıl makro planları yapan devlet, biz de mikro planları yapmaya çalışacağız. Bizim yönetimimizde sanayicimizin, yatırımcımızın önü açılacak. Payas’ımızın havasını bozmayacak şekilde yeni yatırım alanları gerekiyorsa aççacağız. Sanayicimizi rahatsız etmeyeceğiz. Sanayicimizi de maddi konuda üzmeyeceğiz. Sanayicilerimiz, bizimle beraber çok güzel hizmetler, yatırımlar yapacaklardır. Bizim en büyük problemlerimizden biri de işsizliktir. Biz bununla ilgili bir istihdam bürosu açmayı planlıyoruz. İşkur gibi başvurular alacağız. Yarın sanayicimize personel lazım olduğunda hazır talepleri kendileriyle değerlendireceğiz. Bizim sanayicilerimizden bunu isteyeceğiz. Birçok belediye başkanları gibi onları asla yormayacağız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER