HATAY Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kentte 12 Ağustos’ta ilk defa görülen şap hastalığının alınan sıkı tedbirler ve aşılama çalışmalarıyla kontrol altına alındığını açıkladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, şap hastalığı SAT-1 varyantı sebebiyle kapatılan hayvan pazarının yeniden açıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde 12.08.2025 tarihinde görülen şap hastalığı SAT-1 varyantı, aşılama çalışmaları ve alınan tedbirler sayesinde kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Bu kapsamda; hastalığın yayılımını önlemek amacıyla kısıtlanan hayvan hareketleri ve tedbiren kapatılan hayvan pazarı, İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu’nun 23.09.2025 tarih ve 2025/6 sayılı kararı ile yeniden açılmıştır. Üreticilerimizin sağlıklı ve güvenli üretim yapabilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.
