Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSarı Zeybekler  Derneği ATATÜRK fotoğrafları sergisi açacak.

Sarı Zeybekler  Derneği ATATÜRK fotoğrafları sergisi açacak.

 

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi ve BAYŞAD Hatay İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ATATÜRK fotoğrafları sergisi açacak.

Sarı Zeybekler  ATATÜRK fotoğrafları sergisi açacak.

İskenderun ‘da  bulunan İskenderun Sanat Evi Resim Galerisinde, 19 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’te açılışı yapılacak sergi 21 Mayıs cumartesi akşamına kadar açık kalacak.

Sarı Zeybekler Derneği Genel başkanı Nevzat Kurt’un eşsiz arşivindeki az bulunan Atatürk fotoğrafları ile yapılacak olan sergide 40 fotoğraf misafirlerin gösterimine sunulacak. Sergide ayrıca BAYŞAD Hatay İl Başkanı Musa Göçer’in Kuvva-yı Milliye şiirlerini okuyacak.

Sergi ile ilgili bir açıklama yapan Genel Başkan KURT; “Kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan kahramanların ve baş eğmeyi boyunduruktan ağır kabul eden Mustafa Kemal’in ve Birinci Kuvva-yı Milliyecilerin zaferidir.
Düşman ülkelerin topyekûn saldırıyla üzerimize geldiği vatanımızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki milletimiz de topyekûn bu hayasız akına bütün varlığı ile ‘dur!’ dedi. Vatan sevgisinin karşısında topların, tüfeklerin etkisiz olduğu bu şanlı mücadelede, ülkemizin zafere ulaşması bizler için bugün bayrama dönüşmüş durumda.

Vatanı, bağımsızlığı, bayrağı ve gelecek nesilleri için, sahip olduğu kısıtlı imkânlara rağmen canını da ortaya koyan, kanları ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gönülden kutlarken tüm Hatay halkımızı ücretsiz sergimize davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER