Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSarıseki Deresinde Ölen Balıklar Halkı Korkuttu

Sarıseki Deresinde Ölen Balıklar Halkı Korkuttu

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan, İskenderun ilçesi Sarıseki mahallesinde bulunan deredeki balık ve kurbağaların ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Ölü bulunan balık ve kurbağalar bölge halkını ve çevrecileri korkuttu.

Sarıseki Deresinde Ölen Balıklar Halkı Korkuttu

Sarıseki mahalle muhtarı Serkan Saygılı, yıllardır içerisindeki balıkları avladıklarını ve yaz günleri derede gençlerin yüzdüğünü söyleyerek “Bir baktık dere içerisinde binlerce balık öldüğü bilgisi geldi. Hemen gelip baktığımızda dere içerisinde köpürme vardı balıklar ve kurbağaların binlercesi ölmüştü. Özellikle yılan balıklarının da ölmesi bizi şaşırttı çünkü bu balıklar çok dayanıklı bir balıktır. Bunun üzerine ilgili yerlere bakanlığa kadar durumu bildirdik” sözlerine yer verdi.

Sarıseki Deresinde Ölen Balıklar Halkı Korkuttu

Daha Öncede İncelemeler Yapılmıştı

Önceki yıllarda bu dereden balıkların incelenmesi üzerine bir çalışma yaptıklarını ifade eden İSTE Öğretim Üyesi Özcan, “Bugün gördüğümüz balıkların ölümü lokal bir bölgeden başlamış aşağı doğru gidiyor büyük ihtimalle dış kaynaklı ani bir girdiden dolayı ani bir oksijen düşüklüğü bariz bir şekilde gözüküyor. Onun tespitini yapabilmek için ölü balıklardan örnek alıp incelenmesi lazım. Ondan sonra net bir sonuç söyleyebiliriz. Şuanda görülen yılan balıkları ki düşük oksijen seviyesinde dahi yaşayabilirler onlarında öldüğünü görüyoruz. Yukarılara çıktıkça canlı türler görmeye başladık. Bu demek oluyor ki su seviyesindeki oksijen oranı yükselmeye başlıyor” ifadesinde bulundu.

Sarıseki Deresinde Ölen Balıklar Halkı Korkuttu

Balık ve kurbağa ölümlerine ilişkin açıklamada bulunan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Kara Yıldırım, “İskenderun Sarıseki mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın bilgilendirmesiyle Dereyatağı içinde sebebi tespit edilemeyen bir şekilde çok sayıda balığın öldüğü bilgisi gelmiştir.İlgili İl-İlçe Tarım Müdürlüğüne, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne bilgilendirme derneğimiz tarafından yapılmıştır.
Gerekli teknik inceleme, analizin yapılması,sızıntı ve deşarjın nereden kaynaklandığının tespit edilmesinin ve bölgedeki fabrikalar da gerekli denetim ve tedbirlerin alınması canlı ve halk sağlığı açısından acil ve önemlidir.” sözlerini bildirdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER