Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunŞarkıcı Habib İGC'yi Ziyaret Etti

Şarkıcı Habib İGC’yi Ziyaret Etti

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Habib, yeni albümün yakında müzik marketlerde olacağını söyledi.

Habib’ten Bomba Gibi Albüm Yakında…

İlk albümü ‘Habibi’ ‘99’ yılında müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Habib, tam 9 yıl sonra yine bomba gibi bir albümle geri döndü. ‘Habib Project’adlı albümde altı şarkının söz ve müziği Habib’e ait olup, bir Kemal Gök bestesi, bir de Arapça’dan çevrilmiş anonim şarkı bulunuyor.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve yönetim kurulu ile üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Sanatçı Habib ve ağabeyleri Zeki ve Kemal Gök, yıllar sonra büyük bir çıkış için yaptıkları hazırlıkların son aşamaya geldiğini söylediler.

Çalışmalarına İstanbul’da çok önemli bestekar ve sanatçılarla devam eden Habib, Arap dünyası ile Dünya’nın bir çok ülkesinde onbinlerin katıldığı festivallerde halkın coşkusuyla yeniden sahneye çağrılan sanatçı olarak anılıyor.

Arapça şarkıları Türk ezgileriyle bütünleştiren ve dillerden düşmeyen şarkılara imza atan Habib, İGC Başkanı Diyap Atar ve yönetim kuruluyla biraraya geldiği ziyarette, albümüyle ilgili önemli bilgiler verdi. Yeni yılın tüm insanlığa başta sağlık olmak üzere, bolluk, bereket getirmesini dileyen Habib, kaliteye değer verilen bir yıl olması dileklerini de sözlerine ekledi.

İGC Başkanı Diyap Atar, Dünya çapında bir çok önemli festival ve konserlerde büyük beğeni toplayan Habib’e başarı dileklerinde bulunarak, yeni albümünü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Başkan Atar ayrıca, Habib’in bölgemizde yapılan tüm festival ve konserlerde yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Habib ilk albümüyle birlikte kariyerine; Amerika, Avrupa ve Orta Doğu Ülkelerinde başarılı konserler vererek devam etti. Türkiye’yi temsilen gittiği ‘Danimarka Dünya Kültür Festivali’nde dünya karması bir orkestra ile sahne alan şarkıcı, Türkiye’yi başarıyla temsil etti ve 7 gün süren festival boyunca sahneye tekrar tekrar çağrılan tek sanatçı oldu.

Habib’in ilk albümünde yer alan ve Nezih Ünen bestesi olan ‘Yareler’, 2003 yılında yönetmenliğini Vincenzo Salemme’nin yaptığı ‘Ho Visto Le Stelle’ adlı İtalyan filminde kullanıldı. Habib, dünyada Rachid Taha, Khaled, Fodel gibi isimlerle tanıdığımız Rai Müziğini en iyi şekilde temsil etmeye yeni albümüyle de devam ediyor. Albüme Hüsnü Şenlendirici, Eyüp Hamiş, Cengiz Ercümer, Mehmet Akatay, Nurhat Şensesli, Erdinç Şenyaylar ve Emin Bolat gibi Türkiye’nin en iyi müzisyenleri eşlik etti.

1977 İskenderun doğumlu olan Habib, Arapça’yı çok iyi konuşabiliyor ve Arap Müziği’ni yakından takip ediyor. Çok geniş bir repertuara sahip olan Habib; bu konuda rekortmen. Genç şarkıcı, sahnede 5 saat Arapça şarkı söyleyebiliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER