Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySavaş: “Anketlerde açık ara öndeyim”

Savaş: “Anketlerde açık ara öndeyim”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Gazetesi’ne 2024 yerel seçimleri hakkında özel açıklamalar yaptı.

Başkan Savaş, CHP içinde aday adayı olan isimler arasında yapılan anketlerde kendi isminin açık ara farkla önde olduğunu ifade ederek Hatay’da yeniden seçim kazanmak istediklerini ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Antakya Gazetesi Ankara Temsilcisi Sami Gökçe’nin “Yeni yönetim ve Genel Başkan Özgür Özel ile aranızda bir sorun yaşanır mı?” sorusuna yanıt halinde “Ben Cumhuriyet Halk Partisi içinde ne geçmiş genel başkan ve yönetimi ne de yeni seçilen Genel Başkan ve Genel Merkez ile aramızda hiçbir sorun yaşanacağını düşünmüyorum” dedi. Hatay’da bugüne kadar yaşanan yerel seçimlerde rakiplerine karşı son derece iyi bir mücadele örneği ortaya koyduğunu ifade eden Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP içinde Büyükşehir başkan adaylığı konusunda ismi geçen aday adayları arasında yapılan anketlerde kendi isminin açık ara önde olduğunu savundu. Gazeteci Sinan Seyfittinoğlu’nun “ AKP deprem sonrasında kamuoyuna İktidar ve HBB yönetiminin uyumlu olması gerektiğini ve hem iktidarın hem de HBB Başkanının AKP’den olması gerektiğini savunduğunu, bu yönde propaganda yaptığını” belirtmesi üzerine Başkan Savaş; “Bu çaba yanlış ve demokrasi kültürümüze yakışmayan bir propagandadır. Biz bu ülkenin tıpkı onlar gibi birinci sınıf vatandaşlarıyız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti için çalışıyor çabalıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler ortadadır. Hem iktidar hem de HBB Başkanı aynı partiden olsun diye savunmak halkın özgür iradesine saygısızlıktır. Yıllardır iktidar bünyesinde bulunan AKP’li ilçe başkanlarının neler yapamadıklarını görüyoruz. Onların yapamadığı birçok hizmeti biz HBB olarak Hatay halkına sunuyoruz. Ben demokrasi kültürümüz ve birikimimiz açısından farklı siyasi parti ve iradelerin göreve gelmesini ideal denge unsuru açısından çok daha gerekli görüyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER