Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzsavaş Arsuz'da iki park açtı

savaş Arsuz’da iki park açtı

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz’da Fahura Parkı ile Akçalı Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Hatay genelindeki mevcut yeşil alan miktarını arttıran HBB, içerisinde 9 bin 830 metrekare yeşil alan, süs havuzu, açık hava spor alanları, oturma alanları, bitki tünelleri, açık otopark ve led lambaların da yer aldığı Fahura Parkı’nı vatandaşların hizmetine sundu.

Ayrıca ilçeye ikinci park olarak kazandırılan Akçalı Mahallesi’ndeki parkın açılışı da yapıldı. Parkın içerisinde bin 942 metrekare yeşil alan, koşu yolu, çocuk oyun ve spor alanı, ahşap satış üniteleri, çevre dostu led aydınlatmalar, oturma alanları da yer alıyor.

Şehir içinde ailelerin ve çocukların daha eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla şehre kazandırılan parklar hem estetik hem de modern görünümleriyle vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

Başkan Savaş açılışta , “ Hatay’ımızın her noktası gerçekten çok güzel. En güzel coğrafyalarımızdan bir tanesi Arsuz’umuz. İki parkımızı birden açıyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere her yaştan insanımıza hayırlı uğurlu olsun.” diyerek Hatay’ın her noktasında yeşil alanları arttıracaklarını ifade etti.

Açılış, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Sami Üstün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Necdet Kıyılı, mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER