Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSavaş Çiftinden Coronavirüsüne Karşı Uyarılar!

Savaş Çiftinden Coronavirüsüne Karşı Uyarılar!

Hatay Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Coronavirüsüne karşı uyarılarda bulundu.

Savaş Çifti “Sosyal mesafeyi koruduğumuz ve evlerimizde kaldığımız bu zorlu süreçte, sizlere konuk olarak biraz dertleşmek istedik.” dedi.

Halk Sağlığı Hocası Nazan Savaş ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Lütfü Savaş coronavirüsü ile ilgili alınması gereken tedbirleri bir kez daha hatırlattılar.

Nazan Savaş El ve yüz temizliğine dikkat edilmesini ve “En az 20 saniye köpüklü su ile yıkanması gerektiğini Mısırda ki sağır sultan bile duydu” dedi.Sözlerine devam eden Nazan Savaş, “Bence vurgulanması gereken en önemli konu sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üzeri vatandaşlarımız” dedi.

Savaş Çifti Gençleri Uyardı!

Dr Nazan Savaş, “Son zamanlarda sosyal medyada yaşlılarımıza yönelik yapılan çirkin ve düşmanca davranışları görmek çok üzücü ve insanın içini acıtıyor” dedi.

Başkan Savaş ise gençleri uyararak“Gençler yaşıyorsunuz bu hayatı ama sanki hiç yarınlar olmayacak, hiç yaşlanmayacakmışsınız gibi… lütfen azıcık empati yaşlı büyüklerinize saygı!” dedi.

SOSYAL MESAFEYİ KORUYALIM, EVLERİMİZDE KALALIM

Sosyal mesafeyi koruduğumuz ve evlerimizde kaldığımız bu zorlu süreçte, sizlere konuk olarak biraz dertleşmek istedik.

Lütfü Savaş paylaştı: 29 Mart 2020 Pazar

HBB’den 65 Yaş Üstü vatandaşa Erzak Yardımı!

“65 yaş üzeri vatandaşlarımız için Belediye olarak neler yapıyorsunuz Başkanım?” diyen Nazan Savaş’a cevap veren Başkan Lütfü Savaş, “Biz zaten 365 gün 6 saat 65 yaş üzeri büyüklerimizin yanındayız onların temel ihtiyaçlarını biliyoruz ona göre genellikle onlar istemeden kapılarına gidip ihtiyaçlarını onlara takdim ediyoruz bu zor günlerin üstesinden yine birbirimize tutunarak birbirimize sarılarak kenetlenerek değil sosyal mesafemizi koruyarak azıcık birbirimizden uzak durarak atlatacağız” dedi.

Başkan Savaş, “Kimse yanlış anlamasın Nazan Hanımla dargın falan değiliz, ne yapalım sosyal mesafe kuralı!” dedi.

Nazan Savaş ise “İzolasyon sadece pencerede çatıda değil aramıza virüs sızmaması içinde gereklidir.”

Başkan Savaş, “Tabii ki virüs de sosyalleşmek ister ama kusura bakmasın onu aramızda sokmayacağız, pek yakında normal hayatımıza geri döneceğiz ama azıcık daha dişimizi sıkıp evimizde kalalım bugün evimizde kalarak, başta sağlık çalışanlarımıza olmak üzere sizlerin sağlığı ve güvenliği için çalışan herkesin hayatını kolaylaştıracaksınız hepinize sağlıklı günler! dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER