Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySavaş'a Samandağ'ında büyük ilgi

Savaş’a Samandağ’ında büyük ilgi

 

HBB Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ ilçesinde düzenlenen ‘Dayanışma Toplantısı’nda büyük ilgiyle karşılandı.

Savaş konuşmasında, Hatay’ın hükümet tarafından deprem sürecinde yalnız bırakılmasına rağmen kısıtlı imkânlarla 4 bine yakın vatandaşı enkazdan çıkardıklarını, diğer kanallardan ulaşan yardımları çok hızlı şekilde Samandağ’a ulaştırdıklarını vurguladı.

“DEPREMİ LÜTFÜ SAVAŞ YAPMIŞ GİBİ ALGI YAPTILAR”

Depremden sonra kendisi ve partisi hakkında birçok saldırı yapılmasına karşın hiç yorulmadan sahalarda çalıştıklarını kaydeden Savaş, “ Güneş balçıkla sıvanmaz. Personellerimizden çok kayıp verdik. Depremzede bir belediyeydik. Üçüncü günde ben Samandağ’daydım. Birçok belediyeden gelen yardımları Samandağ ve Hatay’ımızın dört bir yanına vatandaşlarımız için yönlendirdik. Resmi ve resmi olmayan kuruluşlarla da görüşmeler gerçekleştirerek elimizden gelenin fazlasını yaptık.” dedi.

“İNSANLARIMIZ ENKAZ ALTINDA KALDI VE KİMSEYE SESİNİ DUYURAMADI”

Bütün sorumluluğun AFAD’a ait olmasına rağmen vatandaşların sorunlarının çözülmediğine de dikkat çeken Savaş, “AFAD vardı, kendi yoktu. İş makinelerimizin şehre girmesine izin vermediler. Elektrikten internete kadar hiçbiri yoktu. İnsanlarımız enkaz altında kaldı ve kimseye sesini duyuramadı. Cumhurbaşkanımız da geç kaldığın, garip ve mahzun bırakıldığımızı söyledi. Bizim üstümüze yük atmak isteyen zihniyet yapamadıklarını ve bizi yalnız bıraktıklarını kendileri söyledi” açıklamasında bulundu.

Başkan Savaş konuşmasının devamında, “ Hatay’da her zaman kardeşlik devam etsin diye mücadele ettim. Birlik ve bütünlüğümüz bozulmasın diye ve Hatay’ımız için durmadan yorulmadan çalıştım. Vatanseverler birleşmezse olmaz. Bu seçim sağ veya sol değil vatanının menfaatini düşünenlerin meselesi” dedi.

İktidar tarafından Hatay’a yapılan hizmetlerin hiçbirinin tam anlamıyla bitmediğini söyleyen Savaş, şehrin büyük bütün projelerinin kendilerinin gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ziyaretlerinin devamında da Samandağ’da Alevi vatandaşlar tarafından kutsal kabul edilen Hz. Hızır Aleyhisselam Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti ve vatandaşlar ile sohbet etti.

Savaş mahalle ziyaretlerinde de deprem süreci ve gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

6 Şubat depremlerinden dolayı ilçelere olan göçün ve iş yükünün de 12 kat arttığını ifade ederek “ Yaşamış olduğunuz her sıkıntıları biliyoruz. İhtiyaçların önemine göre her mahallemizde hizmetlerimiz devam ediyor. Hatay’ımızın bütün insanı benim için çok değerli. Kimsenin şüphesi olmasın ki şehrimizi sizlerle yeniden inşa edecek ve ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Suriyeli sığınmacılara değinen Başkan Savaş, uluslararası hukuk ve barış sağlanması ile Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmeleri gerektiğinin altını çizdi.

HBB Başkanı Lütfü Savaş, ziyaretlerinde Tomruksuyu Mahallesi’nde büyükşehir belediyesi tarafından yapılan beton asfaltı inceledi.

Samandağ’da düzenlenen CHP parti temsilcileri, Samandağ halkı, muhtarlar, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları, iş insanları, kanaat önderleri ve birçok vatandaşlar ile dayanışma toplantısına katılan Başkan Savaş, yoğun ilgi ile karşılandı.

CHP İL BAŞKANI TİRYAKİ: BAŞKAN SAVAŞ İLE AYAĞA KALKACAĞIZ

Samandağ’daki toplantılara katılan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hataylı vatandaşların yalnız bırakıldığını ifade ederek depremin en çok etkilenen ilçelerde iktidar tarafından konut yapılmadığını ve kendi düşüncelerinde olan insanlar için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, bir arada olma ve dayanışma ruhu ile HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Hatay’ın yeniden ayağa kalkacağını belirterek iktidara en güzel cevabın verileceğini söyledi.

CHP Samandağ Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı da HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile el birliği ile Hatay’ın ve Samandağ’ın yeniden ayağa kalkacağını ifade etti. Abacı, deprem sürecinde CHP’li belediyelerin yapmış oldukları destekler için teşekkür etti.

CHP Geçmiş Dönem Milletvekili İsmet Tokdemir de güven ve sadakatle hizmet veren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap, Samandağ halkının her zaman doğruyu ve gerçekleri görerek hareket ettiğini ifade ederek yerel seçimlerde Lütfü Savaş ve Süleyman Bedir Abacı’ya başarılar diledi.

Savaş, Samandağ-Çevlik arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan beton asfalt çalışmalarını da yerinde inceledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER