Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySavaş'ın son durağı İskenderun oldu

Savaş’ın son durağı İskenderun oldu

 

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yaptığı halk toplantılarının son durağı İskenderun ilçesi oldu.

 

Coşkulu bir karşılama ve yoğun ilgi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun seçim ofisinin açılışına katılan Savaş, İskenderun Ayakkabıcılar çarşısını dolduran İskenderunlu hemşerilerine birlik beraberlik mesajları verdi.

 

 

‘Lütfü Başkan Efsane’ sloganları sonrası konuşmasına başlayan Savaş, “Hatay efsane, bütün ilçelerimiz efsane, siz efsanesiniz. Siz olmazsanız efsane olamayız” dedi. 

 

Kendisini yalnız bırakmayan İskenderun halkına gönülden teşekkür ederek Hatay’ın bütün ilçelerinde bu coşkulu kalabalığı gördüğünü ve hep birlikte daha güzel yarınlar için önemli adımlar atılacağını ifade etti.

 

“ARTIK TÜRKİYE’DE SANAL DÜNYA HAYATI BİTSİN, HAKİKAT DÜNYASI BAŞLASIN”

 

Yapılan algı oyunları hakkında açıklama yapan Savaş, “Artık Türkiye\’de sanal dünya hayatı bitsin, hakikat dünyası başlasın. Deprem yaşadık, depremden önce çok şükür Hatay\’ın Erzin’den Samandağ\’ına, Samandağ\’ından Hassa\’ya kadar o büyük projeleri hep ben yaptım, hep büyükşehir yaptı. Hep sizin belediyeniz yaptı. Yani kardeşiniz yaptı” dedi.

 

“HATAY HALKI, HİÇ BİR ZAMAN MAHZUN VE GARİP OLMADI”

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmaları hatırlatarak konuşmasına devam eden Savaş, “Hatay halkı Kurtuluş Mücadelesi verdiği zaman bile o yirmi yıllık mücadelede hiçbir zaman mahzun ve garip olmadı. Onun kendi insanı vardı. Kendisi mücadele eden büyükleri vardı. Mücahitleri, kahramanları, gazileri, şehitleri vardı. Ama hiçbir gün başlarını önlerine eğmediler. Tüm bu mücadeleleri yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir gözü, bir yüreği ve bir eli de Hatay\’daydı. Hem kurtuluş mücadelesinde hem kuruluş mücadelesinde hem de Türkiye Cumhuriyeti\’nde yapmış olduğu birçok yenilikte hep Hatay\’ı düşündü” ifadelerine yer verdi.

 

“MİSAFİRLİK ÇOK UZUN SÜRDÜ, BARIŞ OLSUN İSTİYORUZ”

 

Suriyeli göçmenlerden kaynaklı yaşanan sorunlara değinerek 12 yıldır bu durumundan Hatay halkının sıkıntı çektiğine vurgu yapan Savaş, “Biz 12 yıldır Suriyeli kardeşlerimizle birlikteyiz ama misafirlik çok uzun sürdü. Bu misafirlik bizi de onları da yordu. İstiyoruz ki barış olsun. Suriye\’yle eskiden olduğu gibi devletlerimiz, hükümetlerimiz ve milletlerimiz kardeş kardeş yaşasın. Ticaret ile turizm tekrardan başlasın. Bunun içinde barış olsun ve uluslararası hukukun öncülüğünde Suriye\’deki barış imzalansın. Ve burada Suriye\’den gelen kardeşlerimize verilen bu kadar imkânların bir kısmı ile altyapıları, okulları, barınma, iş yerleri ve yol sorunları çözülsün. 

Huzur içinde kendi ülkelerine gitsinler” sözlerini kullanarak hükümetin Suriyeli göçmen anlayışını eleştirdi.

 

“DEPREM’DE BİZ HATAY’I BIRAKMADIK”

 

Deprem sonrası bütün yükün Hatay Büyükşehir Belediyesine bırakılmasına tepki gösteren Başkan Savaş, “Büyükşehir burada. Bende hep buradaydım. 56 gün boyunca buradaydık ve ilk 9 gün bende arabada kaldım. Hala konteynerde yaşıyorum. Benim çalışma arkadaşlarımın yüzde 95’i evsiz kaldı. Onlara konteyner kent kurduk, onlarla birlikte yaşıyoruz. Şimdi değerli hemşerilerim, bu kadar sıkıntılar varken, sadece 12 milyar harcayan ve 12 milyar harcarken de başımıza kalkan bir hükümet hem başlangıçta geciktiğini itiraf ediyor, hem sonra da bizi mahzun ve garip bıraktığını iddia ediyor” cümleleri ile yapılan yanlışlara karşı tepkisini gösterdi.

 

“BARIŞ İÇİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Birlik beraberliğe vurgu yaparak Hatay’a yakışan konuşmalar yapan Savaş, “Biz Hatay’da barış içinde mücadele edeceğiz. Savaş bizim lügatımızda yoktur. Atalarımızdan almış olduğumuz emanet budur. Bütün renklerimiz barış içinde bize bu şehri emanet etti. Biz barış ve kardeşlik ruhuyla geleceğe doğru bu şehri götüreceğiz” cümleleri ile umutlara su serpen sağduyu çağrısı yaptı.

 

CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ile Nermin Yıldırım Kara ise, kardeşliğiyle ön planda olan Hatay’ı her mecrada savunduklarını belirterek adaletli bir seçim süreci olması gerektiğini belirterek HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çıktıkları yolda başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER