Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberLütfü Savaş 'tan Çok Önemli Açıklama "20 gündür kentte yeni vaka olmadığını...

Lütfü Savaş ‘tan Çok Önemli Açıklama “20 gündür kentte yeni vaka olmadığını duyuyorum “


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan “Yeni Bir Gün” adlı programın canlı yayınında 20 gündür kentte yanlızca2 corona vakası görüldüünü duyduunu söyledi.

SAVAŞ’tan Çok Önemli Açıklama “20 gündür kentte yeni vaka olmadığını duyuyorum “


Başkan Savaşın Açıklamaları şöyle:
“8-9 gün önce MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde servis yatan 2 hasta vardı. 20 gündür kentte yeni vaka olmadığı duyumların arasında. Çok şükür Hatay bu sıkıntıdan kurtuluyor gibi görünmekte. Ancak bu virüs bize çok şey öğretti. Bundan sonra herkes evrensel ve kişisel hijyen kurallarına uyarak yaşamına devam etmeli. Ve alınan önlemlere riayet etmeli” 

herkesin maske takması önemli

Hastalığın çoğunlukla asemptomatik ilerlediğini belirten Başkan Savaş, hasta olduğunun farkında olmayan bireylerin diğerlerine bulaştırma ihtimalinin daha fazla olduğunu ifade etti. Bu nedenle herkesin maske takmasının önemli olduğunun altını çizdi. Normalleşme sürecine dair atılan adımları olumlu karşıladığını belirten Başkan Savaş, virüs sebebiyle yaşanan olumsuz ekonomik tablonun ülkeyi yıllarca geri götürmesine izin verilmemesinin önemli olduğunu belirtti.

 

Hatay Haberleri

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER