Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSEÇİM BİTTİ, HADİ İŞİMİZE BAKALIM

SEÇİM BİTTİ, HADİ İŞİMİZE BAKALIM

Evet yerel seçimler üç ay önce yapıldı. Başkanlar koltuklarına ‘ısındılar bile.’ ‘İmamoğlu rötarı’ seçimlerin haziran ayına kadar Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi olmasına sebep olmuştu. Çok şükür kazasız belasız ve ‘kamuoyu vicdanına’ uygun olarak verilen bu ‘rötarı da’ bitirdik. Artık sıra seçimleri geride bırakıp önümüze bakmaya geldi. Esasına bakarsanız seçim öncesi İskenderun’da AK Partili belediye ve AK Partili milletvekili Abdülkadir Özel ‘istif almış gidiyorlardı.’ Doğru ve faydalı işler yapılmaya başlanmış hatta İskenderun’un kaderini değiştirecek ‘planlamaların’ en azından konuşulmasına tanık olmaya başlamıştık. Hatırlayalım Kara yolları parkı hizmete alınmış ve daha büyük bir park için adımlar atıldığı söylenmişti.

Neydi bu adımlar? ZİRAAT BAHÇESİ’NİN HASTANE ALANI OLMAKTAN ÇIKARTIP PARK OLARAK İSKENDERUN’A KAZANDIRILMASI.

Neler planlanıyordu o günlerde? Hastane alanı tepe mahallelerine uygun bir arazi üstüne kaydırılacak, ziraat bahçesi tekrar park yapılacaktı. Geçmişte ters düşen belediye başkanı ile vekil bu kez aynı görüşteydiler. Sevinmiştik. Kara yollarından sonra ziraat bahçesi de yeşil kalacak ve kamuya ait olacaktı. Daha da önemlisi hastanenin tepe mahallelerine taşınması bu mahallelerin sosyokültürel yapısını değiştirecek ve belki de ( süreç iyi yönetilirse) tepeler ‘gecekondu yığını’ olmaktan çıkarak ‘çağdaş mahalleler’ olması sağlanabilecekti. Ben şahsen kendi adıma bu kent için sevinmiştim. O günlerde iki şey oldu. Türkiye seçim havasına girdi. Vekil Özel’e partisi ağır bir görev daha vererek omuzlarındaki ‘yükü’ arttırdı. Seçimler bitti. Ama vekil Özel’in’ omuzlarındaki yük’ devam ediyor. Hatay’a ve İskenderun’a daha az vakit ayırabildiğini düşünüyorum. Eskiden daha sık görünüyor, basınla konuşuyordu. ‘bir yandan İmamoğlu rötarı’ öte yandan omuzlarındaki ‘ bölge sorumluluğu yükü’ şimdilerde İskenderun’a da daha az zaman ayırmasına neden olduğunu düşünüyorum. Öyle böyle seçimler bitti. Hem de AK Parti’ye alması gereken’ dersler vererek ’ İskenderun’da tekrar kazandılar ama yine de AK Partili siyasetçilerin bu seçimlerden çok ders alması gerektiğini düşünenlerdenim.

Şimdi sıra ‘hizmet etmekte’ Ne yapabilirler?

Hassa tüneli gibi büyük projeler bu dönem ciddi kaynak sıkıntısı çekebilir. O halde daha az kaynak gerektiren projelere yönelinebilir. Örneğin Ziraat Bahçesinin Belediyeye devri. Örneğin hastanelerin tepelere taşınmasının en azından alt yapısının oluşturulması gibi projelere (hemen yarından tezi yok) başlanılmalı. Başka sorunlarımız da var elbette. Örneğin belediye başkanının vaatlerinin hiç olmazsa bir kaçının hayata geçirmeye başlamak gibi. Feyezan Kanalının ikinci etabına başlanılması gibi, Plajların yapılması gibi, Belediye başkanımız Sayın Tosyalı basınla bir araya gelmeye karar verirse bu projelerin planlarının fizibilitelerinin ne aşamada olduğunu soracağız. Ama bir türlü bir araya gelemiyoruz…

Keza vekilimizi bir bulsak, bir çay içme fırsatımız olsa hastane ve ziraat bahçesi de yerine son durumu soracağız, öğreneceğiz. Ama ne hikmetse olmuyor. Ama artık yeter. Kamuoyu ve biz, en azından ben hem belediye başkanımızdan hem vekilimizden ‘iyi haberler’ bekliyoruz. Evet artık işimize bakalım. Herkes işine, asıl görevine dönsün.

Not: Büyükşehir Belediye Başkanı ve onun yapması gereken hizmetler konusunu, onun da seçim havasından, Hatayspor sevdasından, ve en önemlisi ‘dağın öte yüzü’ sevdasından ve özellikle İskenderun’dan kaçma huyundan vazgeçerek ‘hizmete’ tekrar başlaması ile ilgili düşüncelerimi aynı bir günde değerlendireceğim.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER