Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSeçime Günler Kala Yandaşlara Jet İhaleler

Seçime Günler Kala Yandaşlara Jet İhaleler

Seçime 4 gün kala ihaleler yandaşlara pay ediliyor. TCDD’nin 1,8 milyar TL’lik ihalesi, 17-25 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Emrullah Turanlı’nın şirketine verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Fuat Tosyalı da BOTAŞ’a 1 milyar TL’lik boru sattı.

14 Mayıs seçimlerine günler kala ihaleler hız kesmiyor. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 19 Nisan tarihinde “Konyaray Güzergahında İlave Hat Yapılması Altyapı, Üstyapı, Sanat Yapıları ile Altgeçit Uzatılması ve Elektrifikasyon Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhale 1 milyar 824 milyon TL’ye Emrullah Turanlı’nın sahip olduğu Taşyapı İnşaat Taahhüt Şirketi’ne verildi.

“Adrese teslim ihale”

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre milyar liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapılmıştı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır ‘‘adrese teslim ihale’’ olarak yorumlanıyor.

Boru ihalesi Tosyalı’ya

Seçim öncesi Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi de (BOTAŞ) tartışmalı bir ihaleye imza attı. 27 Şubat tarihinde sözleşme imzalanan “çelik boru” ihalesini 1 milyar 59 milyon TL teklif veren Tosçelik Spıral Boru Üretim ile Erciyas Çelik Boru şirketlerinin kurduğu iş ortaklığı aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER