Perşembe, Mayıs 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSeçmeli Ders Başlığı Altında "Takiyye Yapılıyor"

Seçmeli Ders Başlığı Altında “Takiyye Yapılıyor”

Eğitim İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından bazı illerde milli eğitim müdürleri tarafından sosyal medya hesaplarında “seçmeli ders” adı altında din derslerinin olduğu 3 dersin seçilmesine tepki gösterdi.

Seçmeli Ders Başlığı Altında “Takiyye Yapılıyor”

Sosyal medya hesaplarından bazı il milli eğitim müdürleri, ‘Seçmeli derslerimizde tercih süreci başlamıştır’ diyerek dini içerikli üç derse ‘tik‘ atılmış görseller paylaştı.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran duruma ilişkin açıklamada bulunan Eğitim İş Sendikası bu kişileri ‘takiyye yapmakla’ suçladı.

Madem Dayatacaksınız Neden Seçmeli Olarak Takkiye Yaptınız?

Eğitim İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, “Bu tercih döneminde il milli eğitim müdürleri, altındaki yöneticileri resmi yazışmalarla ‘aman ha’ diye uyarmakla yetinmemiş, sosyal medyadan da bu konuda çaba göstererek çıtayı daha yükseğe taşımışlardır. Örneğin; Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın sosyal medya hesaplarından ‘Seçmeli derslerimizde tercih süreci başlamıştır’ yazıp dayatılan üç derse tik atan görseller paylaşması ibretlik olmuştur.

Tam da bu noktada MEB’e yöneltilmesi gereken sorular baş göstermiştir:

– Madem sadece üç dersi dayatacaktınız, bu derslere ‘seçmeli’ adını koyarak neden takiyye yaptınız? Öğrencilere tercih etmek isteseler dahi eğitimini vermeyeceğiniz Düşünme Eğitimi, Halk Kültürü, Okuma Becerileri, Çevre Eğitimi gibi dersleri neden tercih yelpazesine koydunuz?

– Binlerce öğrenci ve velinin okul müdürlerinden duyduğu “Bu seçmeli dersi verecek öğretmen yok” sözü yalan mıdır? Yalan ise doğru söylemeyen okul yöneticilerine ilişkin hangi adımlar atılacaktır? Müdürlerin bu sözleri doğru ise koskoca Bakanlık, öğretmen açığı konusunda neden yalan söylemektedir?

– İl milli eğitim müdürlerinin bu tek bir elden çıkmışçasına benzer paylaşımları da, Bakanlık tarafından mı emredilmiştir. Yoksa öğrenci ve velilere nasıl dayatma yaptıklarını paylaşımlarıyla itiraf eden müdürler, tesadüfen mi çakışmıştır?”açıklamasında bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER