Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Şehir tamamen yerle bir oldu”

“Şehir tamamen yerle bir oldu”

Hatay AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, Hatay’daki deprem sonrası yapılacak çalışmaları anlattı.

Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’e yaptığı açıklamada, Antakya’nın depremin ardından karanlığa gömüldüğünü ifade etti. Yayman, Hatay’ın sorunlarını  anlatma çabasında olduklarını vurgulayarak, şehrin tarihi köklerine uygun bir biçimde ayağa kaldırılacağını belirtti.
Yayman, depremin Hatay için büyük bir felakete neden olduğunu söyleyerek, TBMM’de yaptığı bir konuşmada “Bu depremin adı Hatay depremi olmalı” dedi. Depremle mücadelenin en etkili yolunun kalıcı konutların hızla inşa edilmesi olduğunu belirten Yayman, Ocak ayında 10 bin konutun teslim edileceğini ve toplamda 220 bin kalıcı konut yapılacağını açıkladı.

“Şehir Tamamen Yerle Bir Oldu”,

Hatay’da yaşanan depremin şehri adeta yerle bir ettiğini ifade eden Yayman, özellikle Cebrail mahallesinde altyapının tamamen yok olduğuna dikkat çekti. “Burada bir hayat vardı. Ben TBMM’de bir konuşmamda bahsettim bu depremin adı Hatay depremi olmalı. Burada gerçekten kıyamet yaşandı. Sizinle çok yayın yaptık Hatay’da. Hatay’ın sorunlarını tüm milletimize anlatmaya çalıştık. Antakya’yı tarihi köklerine uygun bir biçimde yeniden ayağa kaldıracağız. Ocak ayında biz yaklaşık 10 bin konutu teslim edeceğiz. Hatay’da 220 bin kalıcı konut yapacağız. Depremle mücadelenin bir tek yolu var. Kalıcı konutların bir an önce yapılması. 25 bin canımızı kaybettik. Burada bir kıyamet yaşandı. Bu sorunları çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz şehrin yaralarını saracağız. Burada altyapı tamamen yok olmuş durumda. Bu şehir tamamen maalesef yerle bir oldu” şeklindeki açıklamalarını aktardı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER