Pazartesi, Haziran 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunŞehit babası Ayhan Dursun vefat etti

Şehit babası Ayhan Dursun vefat etti

2019 yılında şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Dursun’un acılı babası Ayhan Dursun, dün sabaha karşı evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Ayhan Dursun, öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Suçıkağı köyü mezarlığında, ailesi ve sevenlerinin katıldığı merasimle toprağa verildi.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU DA ACISINI PAYLAŞMIŞTI

Uzman Çavuş Mehmet Dursun’un şehit olduğu haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve eşi şehit ailesine taziyelerini bildirmişti. Orgeneral Ümit Dündar ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehit babası Ayhan Dursun’u telefonla arayarak destek oldu, acısını paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit ailesine gönderdiği telgrafta “Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görevini ifa ettiği sırada şehit düşen kıymetli oğlunuz Mehmet Dursun için Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bu acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizler başta olmak üzere, merhum şehidimizin kederli aile bireylerine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” demişti.

Şehit babası rahmetli Ayhan Dursun ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, 24 yaşındaki Mehmet Dursun’un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirmişti. Acılı baba Ayhan Dursun’un aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, “Vatan için canını feda eden böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için sizlere minnettarız. Şehit Mehmet hepimizin evladı. Allah mekanını cennet eylesin. Sizi aradığım numarayı lütfen kaydedin. Herhangi bir ihtiyacınız, sorununuz olduğunda bu numaradan yedi gün 24 saat bana ulaşabilirsiniz. Ankara’ya yolunuz düşerse kapımız sizlere açık. Geldiğinizde bütün randevularımı iptal edip sizlerle görüşürüm, sizleri misafir ederim. Eşim de değerli eşiniz, şehidimizin annesi Ayşe hanımı arayarak destek olacak…” demişti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER