Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelŞehit yakın ile gaziler yemekte bir araya geldi

Şehit yakın ile gaziler yemekte bir araya geldi

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Hatay Valiliğince 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gazileri yemek verildi.
Antakya Konak Restaurant’ta düzenlenen yemek programına Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra eşi Nazan Ata 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 2’nci Hudut Alayı Komutan Vekili Albay Muzaffer Dinç, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Mehmet Güzelmansur, Lütfü Kaşıkçı, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Meral Batı Demirbaş, Nursal Çakıroğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haşim Göksel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, şehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri ile Şehit ve Gazi Derneklerinin başkanları katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, hep birlikte yenen akşam yemeğinin ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan duayla devam etti.
ATA: 15 TEMMUZ GECESİ UNUTULMAMASI GEREK
Şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Ata ve eşi Ata, ülkemize ve milletimize yönelik olarak iki yıl önce yapılan hain 15 Temmuz darbe girişiminin, çıplak elleriyle tankları durduran, mermilere göğüs geren yüce Türk milletinin dirayetli duruşu sayesinde önlendiğini dile getirdi.
Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımızın devletimizin bekası, demokrasinin korunması, milletimizin birlik ve beraberliği için canını ortaya koymaktan çekinmeyeceğinin kanıtı olan 15 Temmuz gecesinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Vali Ata, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ihanetin unutulmaması ve hafızalarda canlı tutulması adına yarın siyasi düşünce, inanç ve kültür farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızla omuz omuza, Cumhuriyet Meydanında ardından DSİ Parkı’nda olacaklarını belirtti.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemek yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER