Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSELMA SAYAR-NEBİH NAFİLE’DEN İSKENDERUN’DA SÖYLEŞİ

SELMA SAYAR-NEBİH NAFİLE’DEN İSKENDERUN’DA SÖYLEŞİ

 

Aynı kentli, aynı köylü, iki eğitimciden İskenderun’da bir etkinlik. 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü İskenderun Ayna Kültür-Sanat Derneği bahçesinde sazlı sözlü bir edebiyat sohbeti yapıldı. Daha önce dernek başkanlığı yapan ve şu an İstanbul’da yaşayan yazar Kemal Düz, Ayna Kültür-Sanat Derneği Başkanı Mehmet Berkyürek davetiyle İskenderun’da bir araya gelen yazar Selma Sayar ve şair-ozan Nebih Nafile’den konuklara güzel bir edebiyat ve sanat ziyafeti verildi.
Kemal Düz’ün açış konuşmasının ardından Selma Sayar; Nazım Hikmet’in bilinmeyen yönlerini ve aşklarını anlatan bir sunum yaptı. Sunum ilgiyle izlendi. Nebih Nafile; sözlerine merhum yazar Burhan Günel’i anarak başladı. Şu an aramızda bulunan gazeteci dostumuz Erdal Yılmaz’ın organizasyonuyla 25 Mayıs 2012’de İskenderun Ticaret Odasında gerçekleştirilen bir etkinlikle bir aradaydık. Değerli konuklar, her insanın paylaşacağı güzel sevgi tohumları var. Bizler de yürek dilimiz döndükçe içimizdeki bahçeden biraz paylaşmaya çalışacağız. Selma arkadaşımla umarız yüreklerinizde iz bırakabiliriz. Bizleri konuk eden Ayna Kültür-Sanat Derneği Başkanı değerli Mehmet Berkyürek dostumuza, Kemal Düz yazar arkadaşımıza teşekkür ediyorum ” Dedi.
Şiir ve türkülerin harmanlandığı söyleşide sohbet soru cevap şeklinde devam etti ve söyleşinin sonunda yazar Selma Sayar ve şair Nebih Nafile kitaplarını imzaladılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER