Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSendika'dan İsdemir'e Zam Talebi!

Sendika’dan İsdemir’e Zam Talebi!

Özçelik-İş Sendikası, 2023-2024 İsdemir Toplu İş Sözleşme taslağını iş verene teslim ederek yüzde 91.27 zam talebinde bulundu.

Sözleşme taslağı sendikanın genel başkan yardımcısı Bayram Altun ve İskenderun şube başkanı Mehmet Güngör tarafından İsdemir yetkililerine teslim edildi.

Taslağa ilişkin yazılı açıklamada bulunan Güngör, müzakerelerin başladığını belirtti.

Taslağın son dönemdeki ağır geçim şartları göz önünde bulundurularak hazırlandığının altını çizen Göngör, “Taslağımızı önümüzdeki iki yılı kapsayacak şekilde hazırladık. Üyelerimizin saat ücretlerine ilk altı aylık dilim için seyyanen 15 lira artı yüzde 55 oranında bir zam yapılmasını talep ettik. İlk altı aylık seyyanen ve yüzdelik zam talebimizin toplam karşılığı ise ortalama yüzde 91,27’e denk düşmektedir. 2-3 ve 4’ünca altı aylık dilimler içinse üyelerimizin saat ücretlerine enflasyon artı 5 puan ücret artışı yapılmasını istedik.” ifadelerini kullandı.

Güngör, Kurban Bayramı ikramiyesinin 7 bin, Ramazan Bayramı ikramiyesinin ise 3 bin liraya çıkarılması talebinde de bulunduklarını belirterek “Diğer sosyal haklarımıza da ilk yıl için yüzde 110 oranında artış yapılmasını istedik.” dedi.

Promosyan talebine de yer verdiklerini, işe alım süreçlerinde önceliğin üye çocuklarına sağlanması maddesini de eklediklerini aktaran Güngör, “Üyelerimize güzel bir toplu iş sözleşmesi hediye edebilmenin gayretiyle masada mücadelemizi vereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER