Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSES, "Sağlık ve Sosyal Hizmet Bir Bütündür"

SES, “Sağlık ve Sosyal Hizmet Bir Bütündür”

SES Hatay Şubesi Yönetimi adına Eş Başkan Meryem Avcı, düzenlenen basın toplantısında, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bakanlıkların yeni oluşumları ile hizmet kollarının değişip değişmeyeceği ya da ne şekilde değişeceğine ilişkin olarak, 2019 yılında düzenleme yapılacağı belirtilmişti. Bu çerçevede, hem sağlık ve sosyal hizmetler, hem de büro bankacılık ve sigortacılık hizmetleri dahilinde hizmetler yürütülen yeni Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yönelik hizmet kolu değişikliği de belirsiz olarak bırakılmıştı. Dünden bugüne sağlık ve sosyal hizmetlerin bir bütün olduğu fikrini savunan ve bu temelde örgütlenen Sendikamız, sosyal hizmetler işkolunun sağlık alanından ayrılmaması gerektiğine yönelik görüşlerini her fırsatta paylaşmakta, bu doğrultuda mücadele etmektedir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Konfederasyonumuza, hizmet kollarında değişiklik yapılmasını içeren bir Yönetmelik Taslağı iletilmiştir. Bu taslakta yer alan değişiklik de, ne yazık ki Büro-Memur-Sen’in söylemiyle uyumlu olarak, sosyal hizmetlerin sağlık işkolundan ayrılarak büro hizmetleri işkoluna geçirilmesini içermektedir.

Tüm toplum sağlığının temini hususunda diğer sağlık ekipleri ile yan yana görev yapan sosyal hizmet alanının bir büro hizmeti gibi algılanarak düzenleme yapılması, en başta bu topluma, bu alanda çalışanlara, sağlık ve sosyal hizmet alanlarının kendisine yapılacak en büyük kötülüktür. Canla başla toplum sağlığı için mücadele veren bu alanın farklı yerlerde değerlendirmesini istemek hem etik değil, hem de bilimden uzak bir yaklaşımdır.

Yapılması gereken; birbirinden tümüyle farklı hizmet işlerinin yapıldığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı bir bütün olarak aynı hizmet kolu kapsamında değerlendirmeye çalışmak değil, adı geçen Bakanlık bünyesinde sosyal hizmetler kapsamında yapılan işlerin bağlı bulunduğu birimlerin işkollarının Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda kalması, büro ve sigortacılık hizmetleri kapsamında yapılan işlerin bulunduğu birimlerin ‘büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri’ işkolunda kalmasıdır.

Siyasi iktidarı; yandaş sendikaların çıkarları doğrultusunda hareket ederek, bilimsel olmayan ve herkese zarar verecek uygulamaları hayata geçirmekten vazgeçip, sağlık ve sosyal hizmet sunumunu bir bütün ele alan yaklaşımla hareket etmeye davet ediyoruz”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER