Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSES: "Sağlıkta Şiddete Karşı Önlemler Yetersiz!"

SES: “Sağlıkta Şiddete Karşı Önlemler Yetersiz!”

SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem Avcı, meslek örgütleri uzun yıllardır sağlıkta yaşanan şiddetin nedenleri, şiddete karşı alınacak önlemler konusunda yeterli önlemlerin alınmadığını ileri sürdü.

Avcı, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi;

“Şiddeti önlemede daha etkili olacak caydırıcı niteliğe sahip cezalar öngören kanun değişikliği tasarısı hazırlanmış, TBMM ’de kabul edilip kanunlaşması için gereken mücadele gösterilmiştir. Ancak yetkililer sağlık emekçilerinin bu çağrılarını görmezden gelip gereken önlemleri almamıştır.

Bu durumun sonucu olarak da geçtiğimiz gün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık emekçilerinin silahlı bir guruptan hem kendilerini hem hastalarını korumak için resüsitasyon odasının kapısına bedenleri ile yaptığı barikata tanıklık ettik.  Pandemi ile mücadele de kol kola giren sağlık emekçilerinin şiddet karşısındaki korkuları ve kapının arkasında kurdukları barikatla hastaları ve kendilerini korumaya çalıştıkları görüntüler izleyenleri dehşete düşürürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “olayda hiçbir sağlık çalışanı zarar görmemiştir” diyerek şiddeti yumuşatmaya çalışan açıklaması sağlık emekçilerini üzmüş, öfkelendirmiştir.

Sağlık emekçilerinin mesleklerinin itibarsızlaştırıldığı, emeğimizin değersizleştirildiği, iş güvencesinin yok edildiği, çalışma haklarımızın keyfi bir şekilde ellerimizden alındığı, pandemi gibi olağanüstü bir dönemde, insanüstü bir çaba ile görev yapan biz sağlık emekçileri, her an şiddet tehdidi altında görevimizi yapmak zorunda kalıyoruz. Saldırganlar ise mahkemelerden çok az cezalar alıyor ve çoğu zaman serbest bırakılıyor. Siyasi iktidar ve idareciler ise caydırıcı önlemler almaktan ve adımlar atmaktan kaçındıkları için şiddetin önü alınamıyor.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER