Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSeval Kirmit Yazar, İskenderun 1. Kitap Günleri'nde Okuyucularıyla Buluştu

Seval Kirmit Yazar, İskenderun 1. Kitap Günleri’nde Okuyucularıyla Buluştu

Zaman Kimseyi Beklemez’i okurlarıyla buluşturan Seval Kirmit Yazar, İskenderun 1. Kitap Günleri Fuarına katıldı. Seval Kirmit Yazar gerçekleştirdiği söyleşide okuyucularıyla bir araya geldi.

Seval Kirmit Yazar, İskenderun 1. Kitap Günleri’nde Okuyucularıyla Buluştu

Çocuklar üzerinde annelerin babadan daha etkili olduğuna işaret eden Yazar, “Bizler anneler olarak çocuklarımız için rol model olmalıyız” dedi.

İskenderun’da Kitap Fuarı Eksikliği Hissedilmekteydi

Seval Kirmit Yazar, ilk kitabı olan Yaşam Parodisi’ni 2017 yılında yazdığını ve çok ilgi gördüğünü, bir sene sonra da ikinci kitabı ‘Zaman Kimseyi Beklemez’i okurla buluştuğunu söyledi. Bugüne kadar farklı illerde pek çok kitap fuarına katıldığını anımsatan Yazar “İskenderun’da kitap fuarı eksikliği hissedilmekteydi. Böyle geniş kapsamlı bir kitap fuarını düzenledikleri için İskenderun Belediyesine teşekkür ediyorum. Yazma benim için bir tutku, okumak ve yazmaktan vazgeçmem mümkün değil” sözlerine yer verdi.

Yazar “Anne babadan daha etkilidir çocukları üzerinde. Bizler anneler olarak çocuklarımız için rol model olmalıyız. Çocuklarına ‘oku’ deyip de televizyon karşısına geçen, eline telefonu alan anne modeli çocukları için doğru bir model olmayacaktır. Okuyan, kitaplığı, kitapları olan annelerin çocukları daha başarılı olacaktır ki bu zaten istatistiklerle de doğrulanmıştır; çocukların başarısı annenin eğitimine bağlı. Ben annelere her zaman şunu söylüyorum; öğrenin ki hayata katkınız olsun, öğretin ki hayat sizden faydalansın” dedi.

Eğitim Sistemi Ezberden Kurtulmalı

Seval Kirmit Yazar, İskenderun 1. Kitap Günleri’nde Okuyucularıyla Buluştu

Etkinliğe katılan 2. ,3. ve 4. sınıf öğrencileri bulunduğunu, hepsi de pırıl pırıl, gelecek nesillerin iyi eğitim almaları çok önemine vurgu yapan Yazar “Eğitim sistemimizin ezberden kurtulup, teori yerine pratiğe dayalı hale getirilmesi gerekir” dedi.

Karşılıklı sohbet havasında geçen söyleşi sonrasında İskenderun Belediye Başkan yardımcılarından Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, Seval Kirmit Yazar’a plaket takdim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER