Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSevenleri ve Ailesi bir araya geliyor

Sevenleri ve Ailesi bir araya geliyor

8. Duruşması geride kalan Abdullah Cömert Davası’nda gözler, 14 Mart’ta Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan 9. Duruşma’da olacak. Dava’da uzun zamandır beklenen ve istenen kararın çıkması noktasında umutlar 14 Mart’ı beklerken, Ailesi ve sevenleri bu tarihten birkaç gün önce, 8 Mart Salı günü bir araya gelmeye hazırlanıyor.
Sivil toplum örgütleri, Siyasi Parti temsilcileri, Ailesi ve Hatay’ın her noktasından gelecek olanların yanı sıra, Türkiye’nin farklı illerinden katılımın olacağı bu anlamlı günde, yaşanan acıların gölgesinde biriktirilenler adına bir kez daha dayanışma çağrısı yapılacak.
-NE OLMUŞTU?-
8 Duruşması geride kalan Abdullah Cömert Davası’nda 9. Duruşma için çok az bir zaman kaldı. Peki, 14 Mart’a gelinceye kadar neler yaşandı, hangi süreçleri geride bırakıldı ve adalet adına elde ne kaldı? İşte o detaylar…
Abdullah Cömert, Antakya’da gerçekleşen Gezi Parkı protestoları sırasında, 3 Haziran 2014’te Armutlu Mahallesi ile Elektrik Mahallesi civarındaki eylemde Yıldız Sokak içindeyken, Hatay Emniyet birimleri tarafından kullanılan bir Akrep’ten atılan gaz fişeği ile başından vuruldu. Cömert, kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun 21 Ağustos 2013 tarihli Raporu’na göre, “ölümünün gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi ile oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği, kafaya gaz fişeği çarpması sonucu yaralanmayla ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu” tespit edildi.
Savcılık, saat 23:00-23:15 saatleri arasında bölgedeki akrep araçlarından hangisinden ateş edildiğini tespit etmek için kamera görüntülerini inceledi. Dosyadaki görüntülerden, Cömert’in vurulduğu fişeğin, 31 A 6297 plakalı beyaz renkli araçtan atıldığı, fişeği atanın da bu araçta görev yapan Hatay Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı çalışan Polis A.K. olduğu tespit edildi.
14 Nisan 2014’te kabul edilen iddianameye göre, Polis Memuru A.K., Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81/1 ve 21/2. maddeleri uyarınca “olası kasıtla insan öldürmekle” suçlandı. Hakkında 25 yıla varan hapis cezası istendi.
24 Temmuz’da, Dava, Yargıtay 5. Daire Ceza Mahkemesi tarafından, güvenlik gerekçesiyle, Hatay’dan Balıkesir’e gönderildi.
Dava’ya ekli tüm duruşmalara, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katılan Polis A.K., geçici görevle Diyarbakır’da olduğu gerekçesiyle 19 Şubat’taki duruşmaya katılmadı. Sanık Polis’in, 14 Mart’taki duruşmaya da katılması beklenmiyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER