Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSever: "Yeni dönemde de hizmetlerimiz aynı tempo ile sürecektir"

Sever: “Yeni dönemde de hizmetlerimiz aynı tempo ile sürecektir”

SONY DSC

Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, hafta sonunda Genel Kurulu’nu yapıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Ahmet Sever, ülke genelinde 70 bin meslek mensubu bulunduğunu ve bunların 60 bininin üye olarak Oda kaydı bulunduğunun altını çizdiği bilgilendirmesinde, TMMOB’a bağlı olarak faaliyet gösterdiklerini hatırlattı. Oda binasındaki basın toplantısında, ilimizde 1970 yılında temsilcilik ile başlayan aktivitenin 1998 yılında Oda’ya dönüştüğünü, Hatay Şubesi’ne kayıtlı 900 civarında Ziraat Mühendisi ile yollarına devam ettiklerini belirten Oda Başkanı Ahmet Sever, yeni döneme de hazır oldukları mesajı verdi.
Ahmet Sever, hizmetlerde ayırım olmaksızın, mobil ve inmobil olarak iş ve işlemlerin anında yerine getirilmekte olduğu bilgisini verirken, şöyle devam etti:
“Yönetim kurullarında görev alan üyelerimiz, tüm tarım paydaşlarının içinde; yetki, bilgi ve hizmet üretme yetenekleri dikkate alınarak özenle seçilmiştir. Yönetim Kurulu çalışmaları, genel merkez çalışmaları ile eşzamanlı ve tüzükte belirtilen çevreler içerisinde yapılmaktadır. Kamu kurulu niteliği göz önüne alınarak, hareket tarzı belirli sınırlar içerisinde yapılabilmektedir. Reflekslerimiz, Türk tarımının geçmişi, mevcut durumu ve geleceğine göre şekillenmektedir. Bu amaçla yapılan çalışmalar, sahada çalışan üyelerin ihtiyaçlarına göre, eğitim-araştırma ve üniversitelerin bilgi birikimlerinden üyelerimize katkı sağlayacak, çalışmalarına ışık tutabilecek konularda toplanmaktadır.”
Basın toplantısında tarım konusuna da değinen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sever, bu konuda da şu bilgileri paylaştı:
“Türk tarımı, 1980’li yıllardan sonra geriye gitmeye başlamış, 2000’li yıllardan sonra ise yer yer çöküşlere sebep olmuştur. Özelleştirmelerle başlayan piyasayı regüle etme çalışmaları, çiftçinin kırsal kesimden kaçışını hızlandırmıştır. Üretimden kopan çiftçi, şehirlerin varoşlarında köy hayatını sürdürme amacıyla yaşam mücadelesi vermiştir. Kanun hükmünde kararnamelerle yönetilmeye çalışılan tarımımız, meralar, yaylaklar ve kışlaklar yanında tarım arazilerinin yok edilmesi, bedava yem kaynaklarının tahrip olması sonucu hayvancılık çökmüş, saman ve et ithalatı yapan bir ülke konumuna düşürülmüştür.
İçinde bulunan bu koşullarda, Türk tarımına yön verecek teknolojiyi tarıma aktaracak ziraat mühendisi yetiştiren üniversitelerin Ziraat Fakültelerinin ‘tercih edilen fakülteler’ sınıfına girmesi önem arz etmektedir. Bu amaçla, Yönetim Kurulu olarak, geleceğin tarım mühendislerinin mesleğe özendirme ve ısındırma çalışmalarını öncelikli olarak yönetirken, mühendis üyelerimize layık olduğu bilgi, çalışma ortamı, deneyim imkanı ve çeşitli sosyal platformlarda kendilerini ispatlama olanağı sunarak ilk günkü azim ve şevkle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yeni dönemde de hizmetlerimiz aynı tempo ile sürecektir.”
Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Genel Kurulu 23 Aralık Cumartesi günü Oda lokalinde yapılıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER