Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySevgi Dolu Bir Öğretmen, Işık Demektir

Sevgi Dolu Bir Öğretmen, Işık Demektir

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, öğretmenlerin en yüksek değere sahip olduğunu belirterek, değerinin yılın her gününde bilinmesi gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Simya Koleji’nin ortaklığıyla gerçekleşti.

Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı kutlama programına Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Gül, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, gaziler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Protokolün şehit öğretmenlerin anısına karanfil bırakmasıyla başlayan program, Simya Koleji öğretmen ve öğrencilerinin titizlikle hazırladığı “Tohumdan Fidana” gösterisiyle devam etti. Emekli öğretmenlerin hizmet şeref belgelerinin sunulması ve ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda alınan sonuçların ödülleri verildi.

Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, öğretmenlerin en yüksek değere sahip olduğunu belirterek, Büyük Önder Atatürk “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koymuştur. Öğretmenler fedakârlık isteyen, kutsal ve saygın mesleğin temsilcileri aynı zamanda geleceğin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır” dedi.

Ayvazoğlu, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, yol gösteren ve topluma sırtını çevirmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmadı da… Pandemide, salgın döneminde öğretmenlerimizin ortaya koyduğu başarı gerçekten çok çok büyük fedakârlık ve bu tarihe mal olacak şekilde karşımızda duruyor. Ardından yaşanan asrın felaketi 6 Şubat depreminde tek yürek olan biz eğitimciler, enkaz başlarındaki hayat koridorlarında, çadır kentlerde, aşevlerinde, çocuklarımıza psiko-sosyal destek noktalarında, her türlü yardımın koordinesinde… Afet bölgesinin her köşesinde canla başla çalışan tüm öğretmenlerime, eğitim ailemize minnettarım. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.

Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Kelebeklerin ışığa koştuğu gibi çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. Unutmayınız ki en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.”

Program, protokol, öğretmen ve öğrencileri hep birlikte söylediği şarkılarla ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayvazoğlu’na çiçek takdimiyle sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER