Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Sevgisiz bir dünya istemiyoruz"

“Sevgisiz bir dünya istemiyoruz”

Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım büstüne, şükran çelengi sundu, günün anısına etkinlik gerçekleştirdi.

Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol ile yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Zübeyde Hanım Büstü’ne bu ülkeyi yenide kuran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirdiği için şükran çelenk sundular.

Çelenk sunum töreninde konuşan Başkan Nezihe Elibol, “Yine bir 8 Mart’ta anneler olarak Zübeyde hanım büstümüze çelenk sunduk. Kadına şiddetin arttığı, çocuk tecavüzlerinin çoğaldığı sevgisiz bir dünya istemiyoruz artık insanların saygıya önem vermesi ve kaliteli yaşamamız için doğruluğu unutmamamız gerekiyor” dedi.

Türk Anneler Derneği, kendi üyeleri ve diğer STK’lı bayanlar ile Teras Cafe’de düzenledikleri yemekte bir araya gelerek, tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Nezihe Elibol şunları söyledi: “Kadınlar çınar ağacı gibidir, gölgesi bile yeterdir. Yürekleri kocamandır ve o yüreğe evreni sığdırırlar. Yaşamın en güzel rengi, hatta tüm renkleridirler. O renkleri soldurmamak gereklidir. Kısaca insanca yaşamak, yaşatmak için kadınlarımıza ihtiyaç vardır”

Başkan Nezihe Elibol, yönetim kurulu üyeleri birlikte derneğe bağışta bulunan Hacı Pervin Tosyalı, Lütfiye Güntav ve Mualla Akın’a plaket takdim etti. Ayrıca düzenlenen yemekte Avukat Talya Şen tarafından yemeğe katılan tüm bayanlara ‘Kadın Hakları’ ile ilgili kısa bir sunum yapıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER