Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSHD:" Oyalanmayın,  Kreşleri Açın!"

SHD:” Oyalanmayın,  Kreşleri Açın!”

                                     

İskenderun Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Av.Bülent Akbay    bir açıklama yaparak” Belediye meclislerine seçilenlerden ve belediye başkanlarından öncelikle belediye çalışanları için ücretsiz yararlanabilecekleri birer kreş açmalarını istiyoruz.  Hatay’da hiçbir belediye çalışanları için dahi bir kreş açmamışken her mahalleye kreş sözünün tutulamayacağı aşikârdır.  Belediye kreşleri İstanbul’dan Ankara’ya İzmir’den  Eskişehir’e açılıyorsa Hatay’da açılabilir.” Dedi

Bülent Akbay’da 1 Mayıs Mesajı: “Kapitalist Düzen Kader Değildir”

Akbay’ın açıklaması şöyle:

“31 Mart seçimleri öncesinde irili ufaklı sayısız vaatlere tanık olduk. Seçimlerin ardından 40 gün geçmesine rağmen dikkate değer bir değişime tanık olmadık. Bu sürenin az olduğunun farkındayız. Ancak halkın parasının rant çevrelerine peşkeş çekilmesinden ve Hatay halkının bir beş yıl daha “garip” bırakılmasından kaygı duymaktayız. 

Bu nedenle yönetenlerin ‘koca ve ağdalı laflar’ yerine küçük ama hayati önemdeki ilk adımların atılmasını talep etmekteyiz.

Belediye meclislerine seçilenlerden ve belediye başkanlarından öncelikle belediye çalışanları için ücretsiz yararlanabilecekleri birer kreş açmalarını istiyoruz.  Hatay’da hiçbir belediye çalışanları için dahi bir kreş açmamışken her mahalleye kreş sözünün tutulamayacağı aşikârdır.  Belediye kreşleri İstanbul’dan Ankara’ya İzmir’den  Eskişehir’e açılıyorsa Hatay’da açılabilir.

Seçim öncesi ve sonrası hayal satan soyut konuşmalar yerine belediye hizmetleri için küçük ama çalışanlar için büyük olan belediye kreş hizmetlerini başlatmalarını bekliyor ve istiyoruz. Sağ’ından Sol’una her ilçe belediyesinin öncelikle kendi çalışanları için birer kreş açması elzemdir.  

Hatay Büyük Şehir Belediyesi de her ilçeye,  çalışan dar gelirlilerin öncelikle yararlanabileceği birer kreş açmakla işe başlamalıdır. 

Diğer kamu kurumları da benzer şekilde kendi çalışanlarına bu hizmeti sunmalıdır. Vali, kaymakamlar ve daire müdürleri oturmuş olduğunuz koltuğun hakkını verin ve çalışanlara nefes aldıracak ücretsiz kreş hizmetlerini hayata geçirin.

Boş laflara karnımız tok.

Oyalanmayın!

İş yapın… “

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER