Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySınır köylülerimiz terörist değildir, "

Sınır köylülerimiz terörist değildir, “

Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

KÖYLÜLERİ TERÖRİST YERİNE KOYMAYIN!

Çalışkan, özellikle Hatay’ın Altınözü ve Reyhanlı ilçelerindeki köylerde çiftçilerin tarlalarına girebilmek için her seferinde kaymakamlıktan izin almak zorunda kaldıklarını ve adeta terörist muamelesi gördüklerini ifade etti.

HATAYLI ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN!

Çalışkan, meclis konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sınır illerimizde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Özellikle Hatay’ın Altınözü ilçesinde, Reyhanlı ve merkezde Hacıpaşa, Kansu, Keskincik, Kıyıgören, Ziyaret, Sarıbük köylerinde vatandaşlarımız arazilerine giremiyor, her giriş çıkışlarında kaymakamlıktan izin alması bekleniyor. Eskiden yılda bir izin yeterliyken şimdi her giriş için ayrı bir izin isteniyor.”

TERÖR MUAMELESİ GÖREN ÇİFTÇİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çalışkan, çiftçilerin terörist olmadığını ve bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sözlerinin devamında şöyle dedi: “Bilinmelidir ki çiftçilerimiz, köylülerimiz terörist değildir, terörist muamelesine maruz kalmamalıdır.”

KÖYLÜLER KÖYLERİNE KİMLİKLE GİRİYOR!

Hatay Milletvekili, Kolcular köyündeki durumun daha da vahim olduğunu belirterek, “Kolcular köyünde ise durum çok daha vahimdir, köylüler köye her giriş çıkışlarında kimlik ibraz etmek zorunda, âdeta terör muamelesi görmektedir.” şeklinde konuştu.

Hatay’ın Altınözü ilçesindeki ve Reyhanlı ilçesindeki köylülerin ve çiftçilerin yaşadığı mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerektiğini söyleyen Çalışkan, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER