Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberŞırınga Çikolata Nerede Üretiliyor? Üreticilerin İzni Var Mı?

Şırınga Çikolata Nerede Üretiliyor? Üreticilerin İzni Var Mı?

Ankara‘da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal ve Diyarbakır‘da 7 yaşındaki Umut Bilgi’nin ölümüne neden olan Şırınga Çikolata‘nın Kocaeli‘nin Gebze ilçesinde üretimini yapan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Şırınga Çikolata Nerede Üretiliyor? Üreticilerin İzni Var Mı?

Uçkun, “Birkaç firma daha üretiyor. Bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izniyle üretiyoruz. Konuyla alakalı tam bir açıklama yapmak için Adli Tıp raporunu bekliyoruz” ifadesine yer verdi.

Kocaeli Gebze’de Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun, ürünle ilgili , Öncelikle olaydan duyduğumuz üzüntüyü belirtmek istiyoruz. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Konuyla alakalı tam bir açıklama yapmak için Adli Tıp raporunu bekliyoruz. Her ne kadar savcılık, ölümü çikolataya bağlasa da çocuğun ağzında ve gırtlağında yediği çikolatadan dolayı olduğuna dair bulguya rastlanamadığı bilgisi var elimizde. Ayrıca bu ürünü birkaç firma daha üretiyor. Yüzde 100 bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok” açıklamasına yer verdi.

Şırınga Çikolata Yurt Dışına da İhraç Ediliyor

Ankara’da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal ve Diyarbakır’da 7 yaşındaki Umut Bilgi’nin ölümüne neden olan Şırınga Çikolata’nın yurt dışına da ihraç ettiklerini belirten Yüksel Uçkun, “Ürünümüz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni ile üretilmektedir ve birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Üzerimize düşen ne var ise yapmaya hazırız, sorumluluğumuzdan kaçmayacağız. Avukatlarımız konuyu yakından takip etmeye devam ediyor. Bu üzücü olay çocuklarımızı teslim ettiğimiz okullarda ilk yardımı bilen hiç kimsenin olmadığını ortaya çıkarmıştır. Okulda öğretmenlerden bir kişi ilk yardımı bilmiş olsaydı belki çocuğumuz yaşıyor olacaktı. Okulun hemen karşısında sağlık ocağı olmasına rağmen olaya zamanında müdahale edilmediği ortadadır. Şirket olarak altını çizerek söylemek istiyoruz ki Adli Tıp raporları netleştikten sonra sorumluluğumuzun arkasında durarak, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız” ifadesini belirtti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER