Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelŞırnaklı Artuç Ailesi İneklerini Satarak Dünyayı Gezdi

Şırnaklı Artuç Ailesi İneklerini Satarak Dünyayı Gezdi

Şırnak‘ın Balveren beldesinde yaşayan Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, ineklerini satarak dünyayı gezdi. Çift, gezdiği yerler ve yaşam stilleri ile duyanları hayrete düşürdü.

Şırnaklı Artuç Ailesi Dünyayı Geziyor

İlkokul mezunu olan Feyzullah Artuç, evlilik çağında çiftçilik ve çobanlık mesleğini sürdürdüğü için bahislion kendisine verilecek bir kız bulamamış taa ki Taybet Hanım ile tanışana kadar. Görücü usülü ile evlendiği Taybet hanımı çok sevdiğini dile getiren Feyzullah Artuç, kadınlara verdiği değer ile gözleri doldurdu.

Artuç Ailesi Gezilerine Yurt İçinden Başladı

Her şeyin okumaktan ibaret olmadığını ifade eden Feyzullah Artuç eşi Taybet Artuç ile farklı kültürleri tanımak ve yeni insanlar ile tanışmak için gezilere başladı. Kendisinin bir köylü cocuğu olduğunu ve eşini çok sevdiğini dile getiren Feyzullah Artuç, Bodrum, Çanakkale, Marrmaris gibi Türkiye’nin tarihi yerlerini gezdiklerini belirtti.

2010 yılında ilk yurtdışı gezilerine açılan aile, Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Ermenistan, Rusya gibi çevre ülkelere rotasını çevirdi. Gittiği ülkelerde dil bilmediğine dikkat çeken Artuç ailesi, kendilerine hoşgörülü ile bakıldığını vurguladı.

Şırnaklı Aile Moskova’ya Yöresel Kıyafetleriyle Gitti

Yöresel kıyafetleri ile Moskova’ya gittiklerini anlatan Feyzullah Artuç, “Zaten kültür gezisi amacı ile gittik. Şırnaklıyız kendi kıyafetlerimiz ile gittik. Kimseden bir tepki almadık. Orada bizden kat kat ileride sosyal ve kültürel altyapı ile tanıştık. Japon, Çinli birçok kafile ile karşılaştık. Bizlere nereli olduğumuzu sordular. Şırnaklı olduğumuzu anlattık. Yöresel kıyafetimiz olduğunu anlattık. Yabancı dil bilmediğimiz için yabancılarla işaret diliyle konuşuyorduk.” ifadesinde bulundu.

Japonya’nın ardından Küba ve Brezilya’ya rotalarını çeviren Artuç ailesi bu yıl sosyalizmi yerinde incelemek bu yıl için Küba’ya gitti.

Artuç Ailesinin Rotasında Mısır Var

Önümüzdeki yıl Mısır’a gideceklerini dile getiren Artuç ailesi, Mısır piramitleri ve Kahire Üniversitesi’ni gezecek. Rençberlik işi
ile uğraşan aile, dünyayı gezmek ve dünyadaki sistemleri tanımak istiyor.

Artuç kadınlara verdiği değeri şu ifadelerle anlattı:

“Çoğu muhafazakar ailede kadının değeri bellidir. Ama ben hiçbir zaman kadın erkeği ayırt etmedim. Ben ırk,dil, din ayrımı yapmadım. Burada hayat müşterektir. Ben eşimi seviyorum. O da insan bende insanım. O da çalışıyor ben de çalışıyorum. Beraber çalışıyor beraber yiyoruz. Yemek onun da hakkı. Burada kadının özgür olabilmesi için kendi sosyal güvencesini kazanması lazım, kendi kazanması lazım. Eşim domates ekiyo buğday biçiyor büfeye bakıyor. Yani bunu yapmadan onu götüremem çünkü maddi imkanımız el vermez. Ama beraber çalışıyoruz, yemek, gezmek, tozmak onun da hakkı.”

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER