Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySiyasetci babanın Yelkenci Kızı

Siyasetci babanın Yelkenci Kızı

Hatay eski milletvekillerinden Levent Mıstıkoğlu ve İklim Gazetecisi Yasemin Mıstıkoğlu’ nun kızı Ezgim Mıstıkoğlu yeni bir REKOR ile Hatay’ın gururu oldu.

İngiltere’nin Southampton şehrinde 10 Eylül’de başlayan ve dünyanın dört bir yanından yelken tutkunlarını bir araya getiren Dünya Yelken Yarışı’nın 50. yıl etkinliği büyük bir heyecanla devam ediyor. Birbirinden yetenekli genç yelkencilerin yer aldığı bu yarışmada, 14 takım 1973 yılında geçerli olan kurallarla yarışıyor, teknolojik cihazlar ve GPS gibi yardımcı ekipmanlar kullanılmıyor.

Yarışmanın en genç katılımcıları arasında Ezgim Mıstıkoğlu ve Derin Deniz Bınaroğlu yer alıyor. İngiltere’den yola çıkarak Atlantik Okyanusu’nu aşarak Güney Afrika’nın Cape Town şehrine ulaşan ekip, 7300 mil süren bu zorlu yolculuğu 41 günde tamamladı. Ezgim Mıstıkoğlu ve Derin Deniz Bınaroğlu ,41 günün sonunda birinci sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza atmış oldular. Bu başarıyla birlikte, Dünya Yelken Yarışı tarihinde birinciliği Türkiye’ye getiren ilk ekip ünvanını kazandılar.

Ezgim Mıstıkoğlu ve Derin Deniz Bınaroğlu, yarışma sonunda Dünya turu atmış en genç Türk gençleri unvanını elde edecekler. İlk etabı birinci olarak tamamlayan ikili, diğer takımların bitiş noktalarına ulaşmasını bekliyor. Galibiyetlerini Cumhuriyet’in 100. yılına armağan ettiklerini belirttiler.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER