Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSiyasette Yeni yüz Necmi(hoca) Özdemir

Siyasette Yeni yüz Necmi(hoca) Özdemir

 

 

Geçtiğimiz seçimden bu yana sıkça doğum yeri İskenderun’a gelen Necmi hoca;

Bu kez İkametgahını aldırmak için geldi.

20 gün  öncesine kadar, farklı bir şehirden de yapılabilen nakil işlemleri,yeni uygulama nedeniyle ancak nakili istenen yerden gerçekleşebiliyor. Belediye Başkanlığı adaylığı düşünenlerin de en geç 6 ay öncesinden bu işlemi halletmesi gerekmektedir. Necmi hoca da nakil işlemini gerçekleştirdi. Gelmişken de  farklı platformlarda da görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak bu defa ki ana geliş gerekçesi ile ilgili şunları söyledi.

İkemetgahımı bugün itibarıyla Ata şehrime aldım.Üzerime düşen Usülü tamamladım.Ancak esas ile ilgili takdir ve tensib Güzide kentimiz  İskenderun un Kent paydaşlarınındır.

Dayanamayıp  sorduk.Seçim öncesi-Seçim sonrası kazanırsanız nerede kalacaksınız..?

-Mithat paşa ilkokulu yönetici giriş tarafına bakan ,Deprem de hiç zarar görmeyen 2+1 evim var.Yaşanmış anektottur.Apartmanımızın sağında ve solunda 4’er katlı yapılar var.Sizde 3 yerine 4 katta diretin dediler.Gerek yok ,Ne ise o dedim.Yapı 3 katlı olarak inşa edildi.Apartmanın adı İS-EM (Rahmetli Babam İsmail ve Annem Emsal)‘dir.

Yeri gelmişken söyleyeyim…..!

Deprem den sonra nereler de olduğumu soran olmuş…?

– Saat 03.02 de meydana gelen 17 Agustos1999 ( Bugün) Gölcük depremini bire bir yaşamış biriyim.

-Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Akıllı Şehirler Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Eğitim Dökümantasyonunun bir bölümü olan Akıllı Şehir de Afet ve Acil Durum Yönetimi bölümünü hazırlayanlardan biriyim.

-STK’lar ve özel dostlarımla yapılan çok şey vardır. Hatta şu anda bile Dostlarımızın desteği ile devam eden AŞ EVİ bile vardır.

Bunları dillendirmek bile nahoştur.Çünkü fıtratımız da bir elin verdiğinin diğer el görmemeli vardır.Ülkemizin farklı yerlerine göç eden depremzede hemşerilerimize oluşturduğumuz istihdam alanlarından bahsetmiyorum bile..,

Sonuç olarak :2 yıl önceki ve son çıkan orman yangının da da Orman Genel Müdürlüğündeki (Ankara) Yangın komuta merkezi ile irtibatlıydım.Yani , bu tip Afetler de nerde ,nasıl durmamız gerektiğini iyi biliriz.

Hangi parti de aday adayı olacaksınız diye sorduk..?

-Benim  duruşum,Bütünsellik merkezlidir. Yerel seçim atmosferi farklıdır.

Geçtiğimiz Pazar gerçekleşen CHP İskenderun İlçe Başkanlığı seçimiyle yeniden seçilen Yusuf Mansuroğlu Başkanı da, Ak partinin  22.yılını kuruluşu nedeniyle İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer’i de kutladım.

 

NECMİ ÖZDEMİR KİMDİR;

Hatay İskenderun Doğumludur.
Elektrik Mühendisidir.
Akıllı şehir ve Yangın Uzmanıdır..
Kocaeli üniversitesi öğretim elemanlığı görevi devam eden Özdemir ,
Bu günlerde yoğunluklu ilgilendiği konu başlığı:
Üretici/ Üretim garantisi veren firmaları yurtiçi ama özellikle yurtdışına açmaktır.
401 ( 10.03.23’te Bornova ile) Belediye ,
1000’nin üzerinde Endüstriyel tesis,
56 +1( SİNCAN-6.7.23)Organize Sanayi Bölgesi incelemiştir.
Küçük,orta ve büyük ölçekli yerli firmaların yurtdışı proje/distürübitörlük vb.girişimlerine katkı koymaktadır.
22 Ülke Ziyareti yapan
300’ün üzerinde yarı Teknik yarı sektör duyarlılığı algısını oluşturan köşe yazısı(Devam eden paylaşımlarını ogünhaber necmi özdemir ve özgünkocaeli necmi özdemir olarak Google’da bulabilirsiniz)+5 kitabı vardır.
Dış ilişkiler Müdürlüğü-
Rektör Danışmanlığı-Rektör Baş Danışmanlığı-Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü vb.İdari görevlerde bulunmuştur.
Halen e- mobilite derneği başkan yardımcısıdır.
Bir dönem
TMMOB EMO Kocaeli Temsilciği de yapan Özdemir, Döneminde Elektrik Mühendisi bulundurmayan işletmelerin Serbest Çalışan Elektrik Mühendisilerinin müşavir olma projesini Türkiye de ilk uygulatan birimin fikir babası/uygulama başı olmuştur.
Kocaeli Çukurovalılar Dernek Başkanlığı da yapmıştır.Yöresel etkinliklerin yanısıra OTİZM konusunda ses getiren etkinlikler gerçekleştirmiştir.
Kocaeli’de Hatay’lı Üniversite Öğrencilerinin her türlü gereksinimlerine( staj-Barınma-Çalışma vb..) direk/endirek katkı koyma hedefli Watsapp grubu kurucusudur.
Son üç yıldır her düzeyde eleman gereksinimi olan işletmelere yardımcı olmaktadır.
56 BİN SANAL NETWORK”ü vardır.
Eşi Trabzon’lu(*) olan Özdemir’in
2 Oğlu(Bilgisayar Yüksek ve Makine)’da Mühendistir.

ncmCozdmr

(*); İşletme ve Organizasyon Yönetimi yüksek lisans mezunudur.
Merhum Babası Kocaeli Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü,
Merhum Dedesi Demokrat Parti Kocaeli Milletvekilliği yapmıştır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER