Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassa Haber"Siz Hoca efendi derken BTP FETÖ'ye resti çekti "

“Siz Hoca efendi derken BTP FETÖ’ye resti çekti “

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Hatay İl Başkanlığından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ‘ın açıklamalarına tepki gösterdi.

BTP Hatay örgütünün konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Hali hazırda ülkemizin güvenlik, ekonomi, adalet, sosyal problemleri ortada iken mevcut hükümetin içerisinde görev yapmakta olan Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ bir açıklamada bulunup “(FETÖ’ye ilişkin 2011’de kullandığı ifadeler) FETÖ/PDY’nin o zaman terör örgütü olduğuna dair hiçbir delil yoktu. Önceki bakanların, önceki partilerin genel başkanları Fetullah Gülen’e terör örgütü dememiştir. İlk FETÖ/PDY diyen kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun da altında MYK’de benim imzam vardır. Bundan gurur duyuyorum. Ben FETÖ’yü yargıdan silen adamım. FETÖ ile mücadeleyi en üst düzeyde yapan adamamım’ diye ifadeler kullanıyor.

Sayın Bozdağ , hakikatleri gizlemeye mi çalışıyor ya da kendilerini Millet nezlinde aklamaya mı çalışıyor diye sorular geliyor aklımıza.

Sayın Bozdağ bilmelidir ki;
1997 yılında FETÖ tehlikesini ilk gören, ülke gündemine taşıyan ve mücadele eden Haydar Baş ve kadrosu olmuştur.

FETÖ’nün Papa’ya yazdığı mektubun ardından Prof.Dr. Haydar Baş, Fethullah Gülen’e mektup yazarak, “Gittiğiniz yol yanlış, dönün yanlışınızdan” diyerek uyarmıştı.

Bu uyarıya rağmen dinler arası diyalog faaliyetleri devam edince; basın yoluyla, seminerlerle, mitinglerle, üniversitedeki münazaralarla ve 3’er kişiden oluşan 100 ekiple cadde cadde, kahve kahve, köy köy gezerek her yönden yapılan yanlış ortaya konularak, Türk milleti uyarılmış, ayıktırılmaya çalışılmıştır.

Bu yapılan çalışmada Haydar Baş şahsi çıkarlarını, milletin çıkarlarının arkasına koyarak korkusuzca yola revan olmuştur.

O dönemde herkes Fethullah’ın yanında yer alırken Haydar Baş, “Bu adamın koynunda haç var. Dikkat edin” diyerek mücadeleye başlayan ilk kişi olmuştur.

O dönemde Fethullah Gülen, Papa’ya yazdığı mektupta;

Üç büyük din vurgusu yaparak, Papalığın kutsal misyonunu tam manasıyla bildiğini ortaya koymuştur.

Mektupta en dikkat çekici bölüm ise, “Papa 6. Paul Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinler arası Diyalog için Papalık Konseyi (PCID) misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz” demesidir.Papalığın misyonu, birinci bin yılda Amerika’yı, ikinci bin yılda Avrupa’yı üçüncü bin yılda Türkiye merkezli Ortadoğu’yu Hıristiyan yapmaktır.

Bu misyonun bir parçası olduğunu dile getirmiştir.

Daha sonra Harran’da bir Müslüman gazeteci bayanla, İngiliz bey evlendirilmiş nikâhını haham, papaz ve imama beraber kıydırmışlardır.

Bayanla bey, “Biz hem Müslümanız, hem Hıristiyanız” demiştir.

Bu olayı Fetö’nün gazetesi “Bu bir devrimdir” manşetiyle duyurmuştur.

Ardından Kelime-i Tevhid’den “Muhammedün Resullullah” kısmını çıkarmışlar “La ilahe illallah” yeterli demişlerdir.

FETÖ’ye ait TV’ye Hıristiyan profesörlere Müslümanlığı, sözde Müslüman diye çıkardıkları profesörlere de Hıristiyanlığı övdürmek yoluyla dinler arası diyaloğu ülkemizde hızla yaymaya çalışmışlardır.

İşte bu olaylar ülkemizde cereyan ederken Haydar Baş’tan başka hiçbir ses itiraz etmemiş, sadece seyirci kalmışlardır.

Hatta her kesime gönderdiği adamları ile uyarılarda bulunmuş, bazı kesimler “Haydar Baş Fethullah Gülen’i çekemiyor” deme cehaletinde bulunmuşlardır.

Haydar Baş Hoca hiç geri adım atmadan mücadelesine devam etmiş, “Çocuklar biz mücadele etmezsek ülkeyi Hıristiyanlaştıracaklar, bölüp, parçalayıp yutacaklar. Vatanımız ve halkımız için zorluklara göğüs gererek hiç durmadan mücadele edeceğiz” demiştir. Ve o dönemde “Din Tahripçilerine Kur’an’ı Kerim’in Cevabı ve Dinî ve Milli Bütünlüğümeze Yönelik Tehditler” kitaplarını kaleme almıştır.

Bu dönemde biz set olmaya çalışınca FETÖ’cü polisler evlerimize, işyerlerimize girerek didik didik aramalar yapmışlardır. Yapmadıkları çirkeflik kalmamıştır.

“FETÖ ile mücadele ettik” diyen bazı kesimler anca 2002-2003 yıllarında ufak ufak FETÖ gerçeğini yarım ağız ortaya koymaya çalışmışlardır.

FETÖ’nün ülkemizi uçuruma sürüklediğini bas bas haykıran Haydar Baş ve kadrosuna çıkar ve menfaatleri bozulmasını istemeyen kesimler kulak tıkamış, ne zaman 15 Temmuz 2016 kalkışması olduğu gün 19 yıl sonra Haydar Baş haklıymış demişlerdir.
Sayın Bozdağ , yaptığınız talihsiz açıklama ile bu bilinen gerçekleri göz ardı etmek ya da Millet nezlinde aklanmak mı istiyorsunuz.

Türk milleti olarak Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Alevi, Sünni… kardeşçe yaşamamız için huzur ve refahımızı bozacak en ufak tehlikenin karşısında dimdik durmamız gerekir.

Son olarak İstiklal Caddesinde yaşanan menfur olay terörün dinî, dili,ırkı olmadığını ortaya koymaktadır.
Milletçe zor zamanlar geçirdiğimiz şu zamanlarda bir ve beraber olmaktan başka çıkar yolumuz yoktur.
İstiklal Caddesinde şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Aziz Türk Milletine Saygılarımızla.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER