Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSmart Eczane Modeli” Hatay da

Smart Eczane Modeli” Hatay da

Hatay Eczacı Odası’nın da bulunduğu ülkemizin 8 ilindeki Eczacı Odaları geçtiğimiz hafta içinde SMART ECZANE uygulaması modelini hayata geçirdi. Bununla, vatandaşlardan ilaç öyküsünün alınmak istendiği vurgulandı.
TİTCK ve Türkiye Eczacılar Odası tarafından yürütülen Smart Eczane Modeli Projesi çerçevesinde, 28. Bölge Hatay Eczacı Odası, köprübaşı eski Arkeoloji Müzesi önünde stant açarak vatandaşlara sağlık hizmetleri danışmanlığı yapıldı. Proje, Antalya, Batman, Edirne, Eskişehir, Hatay, Konya, Manisa ve Samsun’da hayata geçirildi. Projeyle beraber, eczacı, gelen vatandaşın ilaç öyküsünü alırken, ilaç danışmanlığı ve medikal cihaz danışmanlığı yaptı, sağlığın teşviki ve ilaçları doğru metot ile doğru dozda alınmasına yönelik bilgi verdi.
Düzenlenen etkinlik standını ziyaret eden Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu TİRYAKİ, “Bu proje kapsamında oluşturulması planlanan yeni hizmet modeli ile eczacılık mesleğinin toplum nazarında daha da görünür kılınmasının hedeflendiğini belirtti ve “bu uzun soluklu çalışmalarında hem hasta hem de toplum sağlığı açısından eczacıların kritik rolü olduğuna dikkat çekti.
Katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilginin olduğu etkinlikte, ziyaretçilere, eczacı danışmanlar tarafından boy- kilo ölçümleri, solunum testi, kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü gibi sağlık hizmetleri verilerek, bilgiler kayıt altına alındı. Gerek görülmesi halinde, alınan bilgiler doğrultusunda vatandaşların hastanelere yönlendirildiği bilgisi verildi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER