Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaSODAP, Antakya'da Etkinlik Gerçekleştirdi.

SODAP, Antakya’da Etkinlik Gerçekleştirdi.

Sosyalist Dayanışma Platformu’nun (SODAP) ‘Yaşanacak Bir Ülkeyi Birlikte Kuracağız Buluşmaları’ kapsamında birçok yerde düzenlediği etkinliklerin bir diğeri Antakya’da gerçekleştirildi.

 Türkiye’deki baskı politikalarının parçası olarak demokrasi ve özgürlük alanlarının daraltılmasının konuşulduğu etkinlikte krizden çıkışın siyasi yolları tartışıldı.

Özgür Aile Çay Bahçesi’nde Gülizar Işık Çay moderatörlüğünde yapılan etkinlikte SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay konuşmacı olarak yer aldı.

Antakya’nın farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceği konusunda örnek oluşturduğunu ifade eden SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, şehrin tarihi boyunca yarattıklarıyla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ konuşmasında, “Baskısı, sömürüsü, güvencesizliği, işsizliği, yoksulluğu hepsi bir arada. O yüzden bütün bunların karşısında elimiz kolumuz bağlı mı sorusuna dönmek gerekiyor. Evet, başka şeyler de yaşanıyor bu coğrafyada. Belki yetmiyor, belki dönüştürmüyor, belki henüz bu cehennemden çıkmamıza olanak vermedi ama nasıl üstesinden geleceğiz sorusu kocaman sayfa olarak önümüzde duruyor” dedi.

Sevtap  Akdağ, toplumun bütün dinamiklerinin içinde yer alacağı bir birlikteliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Biz bu sayfayı birlikte doldurmak zorundayız” vurgusunu yaptı.

İşsizlik, yoksulluk ve geleceksizliğe de değinen Sevtap Akdağ şöyle konuştu:

“Hiç kimsenin aç açıkta kalmayacağı önlemi almalıyız. Nedir bu? Bir, herkese iş. Olanağı var mı? Var. İş saatlerini düşürelim, insanlar karnını doyurmak için bilmem kaç saat mesai yapmak zorunda kalmasın. İstihdam olanaklarını artıralım, olmadığı durumlarda işsizlere gelir güvencesi. İkincisi, herkes bu toplumun bir parçası, bir değeri. Herkes yaşamayı hak ediyor, herkes için temel hizmetlerin belirli kotalarda ücretsiz olmasını sağlamalıyız. Nedir bunlar? Elektrik, doğalgaz, su, ulaşım gibi internet gibi her insanın kullanacağı şeyler.”

KEMALBAY: YOKSULDAN ALIP ZENGİNE VERİYORLAR!

Etkinlikte bir diğer konuşmacı olan HDP İzmir Milletvekili ve SODAP kurucu Meclis Üyesi Serpil Kemalbay,  gelir dağılımındaki eşitsizliğe dikkat çekerek “Türkiye’de insanlar açlık sınırında da değil açlık yaşanan bir ülkedeyiz. Türkiye’de büyük bir gelir dağılımı uçurumu var. Son yirmi yılda çok korkunç bir boyutta derinleşti. Yoksuldan alan zengine veren bir iktidar var. Ve bugün bizim kamu adına, halk adına elde ettiğimiz ne varsa, onları sermayeye ve ranta peşkeş çeken bir iktidar var” dedi.

Milletvekili Serpil Kemalbay konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Birlikte kurabilmek için birlikte doğru taşın altına koymamız lazım. Üçüncü seçeneği sosyalistlerin, devrimcilerin, emekçilerin, kadınların, doğa savunucularının, Kürtlerin, Alevilerin, Arapların, Ermenilerin, hepimizin ortak çıkarlarını savunacak sınıfsız, sömürüsüz bir Türkiye için, mülteci düşmanlığına karşı halkların eşitliği çerçevesinde yeni bir yaşamı demokratik Cumhuriyeti birlikte kuracağız.”

‘Yaşanacak Bir Ülkeyi Kuracağız Buluşması’nda HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant, CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, Melodi Radyo programcısı İkan Alkan ve birçok kişi söz alarak konuşma yaptı.

Etkinlikte HDP, CHP, Sol Parti, TİP, Eğitim-Sen, İHD, Kaldıraç, Emep, Kırkyama Kadın Dayanışması, Defne Yerel Yönetimler Çalışma Platformu, Defne Gönüllüleri temsilcileri yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER