Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağ“Sokak Köpekleri Cana ve Mala Zarar Veriyor”

“Sokak Köpekleri Cana ve Mala Zarar Veriyor”

Hatay Büyükşehir Belediyesinin hayvan haklarına ve insan haklarına yapılan saygısızlığa son vermesi gerektiğini söyleyen Mevlüd Oruç, yaptığı açıklamada “Bu uyarı acilen dikkate alınmalıdır. Sokak köpekleri diğer hayvanlara, cana ve mala zarar veriyor. Yetkililerin acilen gerekli tedbiri, önlemleri alması zorunludur.” dedi.

KÜMESE GİRİP ÖLDÜRDÜLER

Mahallemizde kümese giren köpekler 9 tavuk öldürmüş. Ahırlar a, Kümeslere girip diğer hayvanları öldüren, cana ve mala zarar veren sokak köpekleri ile birlikte yaşam tehlikelidir, yüksek risk taşımaktadır. Mevcut durum  Sokak köpekleri için, diğer hayvanlar için ve insanlar için Ölüm riski taşımaktadır.

Başıboşluk devam ederse Sokak kopeklerinin başta çocuklara ve diğer herkese zarar vermeyeceğinin garantisi yoktur. Kümes, ahır hayvanlarına, çocuklara, cana ve mala zarar veren sokak köpekleri ile tehlike ve korku içinde yaşamak istemiyoruz.

VATANDAŞ KENDİ ÖNLEMİNİ ALMAYA MECBUR KALABİLİR

 Yetkililer gerekli önlemleri almaz ise vatandaş kendi bildiği ve yapabildiği şekilde önlemini alabilir. Vatandaş can ve mal güvenliği için önlemini alabilir. Fakat vatandaşın Sokak köpekleri için alacağı önlem çok sevimli olmayabilir.  Hiç bir gerekçe ve hiç bir teori cana ve mala zarar veren sokak köpeklerinin sokakta kalmaya devam etmesini haklı gösteremez. Hiç bir soyut güzelleme sokak köpeklerinin taşıdığı cana ve mala zarar verme riskini gideremez.

Somut çözüm ve gerçeklerden kopuk bazı sözde hayvan severlerin mevcut durumu savunmaları  sokak köpeklerinin de zarar görmesine ve iş yapmak istemeyen yetkililere bahane oluşturmaktan başka işe yaramıyor ve yaramayacaktır.  Hayvan hakları gereği hayvanlar için Doğal yaşam alanı oluşturmaktan aciz HBB ve diğer bütün yetkililere bahane oluşturan bütün sözde hayvan sever arkadaşlar hayvanların ve insanların gördüğü zararların en önemli müsebbiplerindendir.

HAYAT VE ÇÖZÜM SOMUT PRATİKTİR

Hayat ve Çözüm Somut pratiktir. Sokak köpeklerinin insana, diğer hayvanlara ve mala zarar vermesini engellemenin çözümü diğer büyük şehir belediyelerinin oluşturdukları gibi  Hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturmaktır.

Gelişmiş ülkelerin ve ülkemizdeki hayvan haklarına saygılı büyük şehir belediyelerinin oluşturdukları Hayvanlar için doğal yaşam alanı tek çözümdür. Sokak köpeklerini saldım sokağa başınızın çaresine bakın şeklindeki başıboşluğu, ilkelliği meşrulaştıran söz, yazı ve eylemler başta hayvan haklarına aykırıdır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİLDİR

Samandağ ilçesinde sokak köpeklerinin mevcut durumu sürdürülebilir değildir. HBB vakit kaybetmeden bir an önce müdahale etmelidir. HBB ve Samandağ belediyesi az laf çok iş yapmayı öğrenmelidir. HBB, Samandağ belediyesi ve milletvekillerinin maşallahları var. Boş teneke gibi çok gürültü ve boş işler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER