Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSokaklar bile bu racon siyaseti ile yaşıyor

Sokaklar bile bu racon siyaseti ile yaşıyor


Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, son günlerin gündem konusu “Racon Siyaseti” üzerinde görüşlerini açıkladı.
Dönmez’in değerlendirmesi şöyle:
“Can Ataklı, Akşener’in Partisine geçecek AKP’lilerin ‘FETÖ’den tutuklanacağını ileri sürmüş.
Kılıçdaroğlu… Demirtaş… Milletvekilleri… Gazeteciler… Nuriye-Semih… Cumhurbaşkanı’na hakaret… Kim ‘kral çıplak’ diyorsa nasibini alıyor.
Tutuklama, bir ceza hukuku terimi. Ancak bu terimin bu dönem kadar siyasetle birlikte yürüdüğü bir dönem olmadı. Bir çeşit bertaraf etmek anlamına geliyor artık. Alenen tehdit cümlesi. Siyasetteki FETÖ’cülerin bir türlü ortaya çıkmaması, tutuklamanın yeni anlamıyla tamamen örtüşüyor. Aleyhe konuşanın dili anında kesiliyor.
‘Ya bendensin ya ölüsün’ siyaseti, racon siyaseti ya da tehdit siyaseti Türkiye’nin her kurumunu kuşatmış. Sokaklar bile bu racon siyaseti ile yaşıyor. Kadın giyimi… Atatürk büstleri… Din ticareti…
Tutuklamanın siyasetle birlikte yürüdüğü algısı arttıkça, Yargı, güvenilirlik endeksinde daha da geriliyor. Vicdanını, tuttuğu takım gibi tuttuğu siyasete endeksleyen, takım tutmasa da korkuya teslim olanların yargıya verdiği zarar, siyasetin ülkeye verdiği zararı katlıyor.
Özel yetkili Savcılar… Sulh Ceza Hâkimlikleri… Özel Yetkili Mahkemeler… HSK atamaları… Hâkim-Savcı mülakatları…
Prusya kralı Frederik’in değirmenini almakla tehdit ettiği değirmencinin ‘Berlin’de hakimler var’ sözü ne yazık ki bizden çok uzak.
Mahkemelerin adaleti ve gücü ezmekten gelmez. Değirmenci de olsan, kral da olsan, adalet karşısında boynunun kıldan ince olduğunu bilmekten geçer.
İyi ki Ankara’da hakimler var diyebiliyor muyuz? Sen kral olabilirsin, ama ben de değirmenciyim, hem de raconsuz.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER