Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSoma Faciası'nda Hayatını Kaybeden Madenciler Rahmetle Anıldı

Soma Faciası’nda Hayatını Kaybeden Madenciler Rahmetle Anıldı

Türkiye‘nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde 13 Mayıs 2014’te  çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan Soma Faciası, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti. Soma Faciası‘nda hayatını kaybeden 301 madenci 6 yıl sonra bir kez daha rahmetle anıldı.

Soma Faciası’nda Hayatını Kaybeden Madenciler Rahmetle Anıldı

Soma Faciası’nın 6. Yılı

Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi. Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014’te, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiği ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı.

Türkiye’de madenciler, 2013 yılı sonunda ülkedeki tehlikeli çalışma koşullarını protesto etti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilgili madenin güvenliğinin araştırılması teklifini facianın gerçekleşmesinden yalnızca yirmi gün önce reddetti. Facianın gerçekleşmesinden sonra Türkiye’de üç günlük ulusal yas ilan edildi. Ülke halkı faciadan dolayı çeşitli tepkiler gösterdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da protestolara maruz kaldı. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki gün ve Pakistan’da bir gün ulusal yas ilan edildi.

etiketler: türkiye, türkiye haber, manisa, manisa haber, soma, soma faciası

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER