Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSömestr Tatili Ne Zaman Sömestr Tatili Önerileri

Sömestr Tatili Ne Zaman Sömestr Tatili Önerileri

Öğrencilerin iple çektiği sömestr tatili, nam-ı diğer 15 tatilin başlaması için günler önceden planlar yapılır. Ebeveynler olarak, “Sömestr tatili ne zaman?” ve “Sömestr tatili için öneriler nelerdir?” sorularının cevaplarını muhakkak merak ediyorsunuzdur. www.ankaragezginleri.com tatil sitesindeki haber bu sorularınıza yanıt olacaktır.

Sömestr Tatili Ne Zaman? Sömestr Tatili Önerileri

Sömestr Tatili Ne Zaman?

Karlı kış günlerinde camdan doğanın manzaralarını izleyeceğimiz veya kar ile buluşmaya can attığımız kış mevsiminin asil üyesi 17 Ocak ayında başlayıp 3 Şubat tarihinde ders zilinin çalması ile bitecek. Ara tatilin öğrenciler için ders notlarını değerlendirebildikleri yarı dönemin yorgunluğunu bir nebzede olsa attıkları dönemlerden biridir.

Sömestr Tatili İçin Gidilebilecek Yerler

Kış tatilini fırsata çevirip dinlenmek için bir yerlere gitmek isteyenlere sömestr tatili için gidilebilecek yerleri sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Sömestr Tatili Ne Zaman? Sömestr Tatili Önerileri

Kayak ve Kar Merkezleri

Kış ayına denk gelen ara tatil için özellikle kar hasreti çeken şehirlerimizde yaşayan ailelere kayak ve kar merkezlerini aktaralım

Bursa/Uludağ

Bursa/Uludağ

Bursa tarihi dokusuyla bir Osmanlı şehri, eşsiz tabiatı ile oksijen deposu, kayak merkezleri ile kış tatillerinin merkezi haline gelmiş şehrimizdir. Konaklama yönünden Uludağ oteller bölgesinde seçeneği çok fazla olan otelleri mevcuttur. Dilerseniz şehrin merkezinde bulunan ve günlük seferler ile kayak merkezlerine ulaşım sağlayabileceğiniz alternatifi bol her bütçeye hitap eden şehir otellerinde konaklaya bilirsiniz. Günü birlik turlar ile şehrin her köşesinden ziyaretlerde sağlaya bileceğiniz ulaşım yolları konforludur. Ara tatili kış manzaraları ile geçire bileceğiniz tercihlerden biridir.

Bolu/ Kartalkaya

Bolu/ Kartalkaya

Köroğlu dağlarının cazibe merkezlerinden biri olan Kartalkaya albümlerinize unutulmayacak manzaralar bırakacağına eminiz. Tatilcilerini yılların verdiği tecrübe ile ağırlayan otelleri günlük kayak merkezi turları ulaşım kolaylığı ile tercih edebileceğiniz seçeneklerden birisidir. Günlük turlar ile gelip görebileceğiniz tablolardan çıkmışçasına sizi cezbedecek manzaraları yerinde görmeniz sağlayacaktır. Doğa olaylarının ilerleyişi sizi büyüleyecek tertemiz havası ile dinleneceğiniz yerlerden birisidir.

Kocaeli/ Kartepe

Kocaeli/ Kartepe

Kocaeli’nin adını kış turizminde sıkça duyduğumu Kartepe Kayak Merkezi konumu itibari ile tatilcilerin uğrak noktası olmuştur. Konaklama için otel seçenekleri bulunan günlük turların yapıldığı dağ havasında sucuk ekmek yapabileceğiniz ya da sapanca gölüne yakın olması sebebiyle tatilinizi çeşitlendirebileceğiniz ender merkezlerden birisidir.

Ankara/Elmadağ

Ankara/Elmadağ

Başkentin birçok şehre yakın olması sebebiyle kış mevsiminde sömestre tatilini değerlendirmek isteyen tatilciler ile dolup taşmaktadır. Rezervasyon yapıldığı takdirde konaklama sorunu yaşamayacağınız harikulade tatil seçeneklerinden biridir. Ankara’ya yakın olması sebebiyle tatilinizin ardından Ankara’nın tarihe şahitlik etmiş başkent özelliklerini yerinde gezerek kış tatilinin yanı sıra kültür tatili de yapmış olacağınız tatil seçeneğidir. Ulaşım için günü birlik turları da seçmemiz mümkün olabilir.

Türkiye’deki Diğer Kayak Merkezlerimiz De Şöyledir;

  • Erciyes Kayak Merkezi Kayseri
  • Bozdağ Kayak Merkezi İzmir
  • Sarıkamış Kayak Merkezi Kars
  • Saklıkent Kayak Merkezi Antalya
  • Hazarbaba Kayak Merkezi
  • Ilgaz Kayak Merkezi
  • Zigana Kayak Merkezi Gümüşhane
  • Yalnızçam Kayak Merkezi Ardahan
  • Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Sömestr Tatili İçin Öneriler

Tatilin başlamasına günler olmasına karşı öğrenciler ve aileler önceden planlar hazırlayıp sömetr tatili için öneriler ve planlar aramaktadır. Her aile bireyinin taleplerinin görüşülüp fikirler sunması işleri kolaylaştıracaktır. Bizim yarı yıl tatili için önerilerimiz şu şekildedir.

Evde Tatil Önerileri

Herkes tatil için bir yerlere gitmek zorunda değil kışın soğuk dönemlerinde özellikle ilk okul çağında öğrencileri olan aileler evde tatil önerilerini önemsemektedir. Bu önerilerimiz aile bağlarını güçlendirecek neşeli vakitler geçirebileceğiniz fırsata çevirmek sizin elinizde. Ailenin küçük üyeleri de dahil kep birlikte çok güzel bir 16 gün için hemen hepsi belirli imkanlar ile yapılabilecek eğlencelikler olarak düşünebilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller

Rüya Balonları Oyunu

Evde Tatil Önerileri

Çeşitli büyüklükte balonları rengârenk seçerek şişirelim. Bu dönemlerde odanızın birini oyun odasına çevirmenizde yarar olacağını önceden belirtmekte fayda görüyoruz. Odada kırılacak dökülecek ve minik tatilcinize zarar verecek tüm objeleri kaldırınız. Özgür bir oyunu sağlayınca şişirdiğiniz tüm balonları odanın içine doldurunuz. Çocuğunuzun sevinç çığlıklarına şahit olmanız içten bile değildir.

Boyaların Gücünü Yüzlerimizde Hissedelim

Evde Tatil Önerileri

Tatil dönemlerinde ailelerin en çok şikayet ettiği konulardan biridir boyalar. Önerimiz özellikle dökülme ve bulaşmalara karşı oyun halımızı serelim ve oyun alanımız burası ile sınırlandıralım. İlk kuralımızı koyduktan sonra duvar, koltuk ve diğer ev içindeki eşyalara boyalı eller ile dokunulmaması gerektiğini önceden tembihleyelim. İşte hazırız şimdi boyaların gücünü hissetme zamanı. Boyalar ile çok değişik aktiviteler üretmek mümkün. Resim yapmak, patates bakı yapmak, ip boyamak, yüz boyamak vb. aktiviteleri kullanarak çocuklarınızın enerjisini ve ilgisini çekebilir boyaların gücünü yüzlerinde tebessüm olarak hissedebilirsiniz.

Atık Malzemeleri Değerlendirme Oyunu

Evde Tatil Önerileri

Eskilerin unutulmaz yöntemlerinden bir tanesi olan atık malzeme değerlendirme oyunu ara tatilinizde bir yandan eğlenirken bir yandan eğitime devam ettiğiniz oyundur. Geri dönüşüm konusunda yaratıcılığınızı geliştireceğiniz bu oyunlar sayesinde harika tasarımlara, uyum içinde çalışmalara ve en önemlisi israf konusunda çok eğitici aktivite olacağını düşünüyoruz.

Hava Durumu Oyunu

Evde Tatil Önerileri

İşte sizi ve çocuğunuzu evde kapalı kalmaktan çıkaracak bir oyun önerisi daha hava durumu oyunu. Bu oyunun temel amacı kış günün bize bahşettiği hava olaylarını gözlemleyerek çocuğunuzu doğanın üstün gücü ile iç içe yaşamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey eğer ki yağmur yağıyorsa yağmurluklarınızı sıkıca giyinip damla yakalama oyunu oynayabilirsiniz. Üzerinizin çamur olmasına müsaade ediniz. Yaşam alanlarımız çok katlı düzene geçtiğinden bu yana evimizin içinde çok fazla kurallarla boğuşan çocuklarımızı yağmur damlalarının, kar tanelerinin arasında özgür bırakalım. Burada tek kural sıkı giyinmek ve üşümemek. Doğanın 365 gün bize armağanı temiz havayı ciğerlerinizde hissedin. O özlediğimiz mahalle oyunlarını bir nebzede olsa çocuklarımızda tatsın hem de sizinle.

Özetle

Kış mevsiminin güzelliklerini doğa ile baş başa geçirmek isteyenlere ve evlerinde geçirmek isteyenlere çok çeşitli imkanların bulunduğunu belirtmek isteriz. Biz sadece bunlardan birkaçını bahsedebildik.  Size Sömestr tatili ne zaman?,Sömestr tatili önerileri,sömestr tatilinde nerelere gidilir ve nasıl değerlendirilmeli konularında kısa bilgiler vermek istedik. Detaylı bilgi edinmek için gezdiğimiz yerleri aktaracağımız size rehber olacak paylaşımlarımız hız kesmeden devam edecektir.

İlimize ait yerel haberlere dönmek için İskenderun Haber 

Haber Kaynağı;https://www.ankaragezginleri.com/somestr-tatili-ne-zaman-somestr-tatili-onerileri/

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER