Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSon 13 Yılda Koruma Altındaki Beyaz Eşek Sayısı 93 Adet Arttı

Son 13 Yılda Koruma Altındaki Beyaz Eşek Sayısı 93 Adet Arttı

Hatay‘ın Reyhanlı ilçesinde koruma altına alınan beyaz eşek sayısında son 13 yılda 93 adet artış olduğu tespit edildi. Daha önce sadece 15 adet bulunan beyaz eşek sayısı 108’e ulaştı.

Son 13 Yılda Koruma Altındaki Beyaz Eşek Sayısı 93 Adet Arttı

2006 yılında Reyhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından nesli koruma altına alınan beyaz eşek sayısı 15 adet bulunuyordu. Son 13 yılda, yapılan çalışmalarla beyaz eşeklerin sayısında 93 adet artış olduğu ve 108’e yükseldiği kaydedildi.

Beyaz Eşekler Daha Güçlü ve Uzun Ömürlü

Bölgede bulunan besiciler ve çobanlar, beyaz eşekleri diğerlerine göre daha güçlü ve ömürlerinin de dayanıklı olması nedeniyle tercih ediliyor.

Beyaz eşeklerin kendileri için çok değerli olduğunu belirten Reyhanlı’da uzun zamandır çobanlık yapan Orhan Eminoğlu,”Bundan 13 yıl önce dönemin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından neslinin tükenmemesi ve sayılarının artması için çalışma başlatılmıştı. Geldiğimiz yılda ise sayıları 108’e yükseldi. Biz çobanlar olarak beyaz eşeklerin koruma altında tutulmasına destek veriyor ve yok olmalarının önüne geçmeye çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel Reyhanlı haberleri için: Reyhanlı Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER