Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSon Dakika! Af Yasası Çıktı Mı? Af Yasasında Son Durum Ne?

Son Dakika! Af Yasası Çıktı Mı? Af Yasasında Son Durum Ne?

2020 Af yasası çıktı mı? 2020 Af yasasında son durum ne? 2020 Af yasasından kimler faydalanacak?  Cezaevinde bulunan mahkumlara 6 suç türünde indirim yapılmaması talimatını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o suçları şöyle listeledi:

Son Dakika! Af Yasası Çıktı Mı? Af Yasasında Son Durum Ne?

“Terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar”

Adalet Bakanı, Af Yasasıyla İlgili Konuştu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bu konuda hem MHP’den hem partimizden açıklamalar oldu. Meclis açıldığında bu konu AK Parti grubu başta olmak üzere Meclis’in gündeminde olan bir konu. Grubumuzun konuyla ilgili kararı nedir, teknik hususlar nelerdir, akademi ne diyor? Biz teknik olarak baktık artık Meclis karar verecek. Yaşlı, kadın, hamile vs infazın evde çekilmesi, hafta sonu infaz gibi uygulamalar… İyi halin de değerlendirildiği öneriler de var. Ancak son takdir elbette Meclis’indir.” dedi.

Af Yasası, Cezaevleri Çok Doldu, Boşaltalım Diye Olmaz

İşte, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açıklamaları:

Adalet Bakanlığımız iyi bir çalışma yaptı. Partide de daha evvel konuşuldu. Bakanlar Kurulu’nda da konuşuldu. İlgili bürokratlar ve diğer partilerle de gerekli görüşmeler yapıldı. Biliyorum. Dolayısıyla belirli bir noktaya geldi. Son çalışmalar yapılacak. En kısa zamanda infazla ilgili bu düzenlemenin gündeme geleceğini biliyorum. Tabi bunu bir af gibi görmemek lazım. Bu bir infaz indirimidir. Burada da esas ana fikir şudur; “Cezaevleri çok doldu. Hadi boşaltalım.” diye bir indirim yapılmaz. Mühim olan cezayla caydırıcılık arasındaki dengenin oluşturulmasıdır.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER