Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimSon yıllarda Veteriner Fakülteleri plansız programsız açılıyor

Son yıllarda Veteriner Fakülteleri plansız programsız açılıyor

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, ülkemizdeki Veteriner Hekimliği Eğitim ve Öğretiminin 177. Yılı dolayısıyla açıklama yaptı.
Hamurcu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Veteriner hekimlerin insan ve toplum hayatı için çalışmaları, 1842 tarihinden bugüne kadar bir iftihar tablosu olarak ortadadır.
Veteriner hekimlik mesleği tüm dünyada hayvan sağlığını ve dolayısıyla insan sağlığını korumada, yeterli ve güvenli gıdaya erişimde stratejik öneme sahip bir meslek olarak kabul edilmektedir. Üzülerek belirtmek isteriz ki ülkemizde sayıları hızla artan veteriner fakülteleri, kaliteli akademik kadrolar ve teknik altyapı açısından yetersiz durumdadır.
Ülkemizde veteriner hekimlik eğitiminin 177. yılını kutlarken beklentimiz bilgi çağının avantajlarının mesleki eğitimimize yansıtılması, her açıdan donanımlı veteriner hekimlerin yetişmesidir. Ancak son yıllarda plansız programsız açılan yeni fakülteler eğitim kalitemizin sorgulanmasına neden olmaktadır. Yetersiz altyapı ve akademik kadroyla mezun veren fakültelerin veteriner hekim algısına zarar vereceği ve ülke hayvancılığı ile toplum sağlığı için beklenen yararı sağlayamayacağı gibi istihdam sorununu da arttıracaktır. Son açılanlarla birlikte 32 olan fakülte sayısının artmaması, açılmış olanların gözden geçirilerek, yetersiz olanların kapatılması veya birleştirilmesi düşünülmelidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER