Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSONSUZ AŞKIM HATAY'IN YAZARI BURHAN GÜNEL'E ANMA

SONSUZ AŞKIM HATAY’IN YAZARI BURHAN GÜNEL’E ANMA

Sanata ve sanatçıya katkı veren Defne Belediyesi, 7 Nisan Perşembe günü Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ile ortaklaşa 4. Burhan Günel Anma ve Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.
İki oturum olarak gerçekleşecek olan sempozyum, Hatay Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Toplantı Salonunda yapılacak. Saat 17.30’da Ali Türetken’in başkanlık yapacağı 1. Oturumda, ‘Burhan Günel’in Hayatı ve Eserleri’ sunumunu Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatih Sakallı, ‘Burhan Günel’in Hakkında Bir Bibliyografya Denemesi’ sunumunu Yrd. Doç. Dr. Nesrin Mengi, ‘Burhan Günel Şiirinin İmgesel Evreninden’ sunumunu Öğretim Görevlisi Vedat Yazıcı, ‘Ödül Avcısı Bir Yazarın-Burhan Günel’in Bir Proje Bağlamında Çocuk Yazınına Bakışı’ sunumunu Dr. Özgün Karaca, ‘Burhan Günel’in İlk Dönem Romanlarında Göç Olgusu’nu da Pelin Görgülü sunacak.
Yrd. Doç. Dr. Kezban Kuran’ın yöneteceği 2. Oturumda, ‘Burhan Günel’in Başka Bir Yaz Adlı Eserindeki Öykülere Tematik Bir Yaklaşım’ sunumunu Doç. Dr. Ayfer Yılmaz, ‘Burhan Günel’in kendini Anlattığı İki Hikaye; Uzun Yol Sürücüsü, Küstüm Çiçeği’ sunumunu Doç. Dr. Hasan Yürek, ‘İnsan: Burhan Günel’ sunumunu Yazar Necati Güngör, ‘Şiir Evreninde Geçmişe Özlem ve Tabiat Temaları Etrafında Gezinen bir Şair: Burhan Günel’ sunumunu Öğretim Görevlisi Canan Uğurdağ, ‘Burhan Günel’in Hafızasındaki Şehir; Hatay’ı da Fatih Aydoğan sunacak.
Ömrünün tamamını inandığı konular uğruna emek veren Hataylı Yazar Burhan Günel’in doğum günü olan 7 Nisan gününde gerçekleşecek olan Anma ve Sempozyumda, Hataylı yazarın eserlerinin yanısıra Hatay’a olan bağlılığı ve sevdası da aktarılacak.
YAMAN’DAN ETKİNLİĞE DAVET
21 Aralık 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Hataylı Yazar Burhan Günel’in anma programına tüm Hataylıları davet eden Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Doğduğu bereketli topraklar olan Hatay’ı her fırsatta dilinden, gönlünden düşürmeyen Hatay’ın unutulmayacak edebiyat adamı Burhan Günel’i yaşatmak, eserlerini genç kuşaklara aktarmak hepimizin vazgeçilmez görevidir. Bu bağlamda, toplumları geleceğe taşıyan kültür öğelerine önemli kazanımlar bırakan Burhan Günel’i saygı ve rahmetle anıyor, onu yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz 4. Burhan Günel Anma Günü ve Sempozyumu’na edebiyata ve sanata gönül vermiş tüm Hataylılar’ı bekliyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER